Υποχρεωτική από αύριο Σάββατο η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ για εργαζομένους και καταναλωτές

307

Το ανακοίνωσε μέσω Twitter o γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης – Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης χαρακτηρίζουν την απόφαση επιβεβλημένη, μετά την αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής – Το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας ανέρχεται στα 150 ευρώ

Υποχρεωτική καθίσταται από αύριο, κατόπιν σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές.

Αυτό αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο, υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους & καταναλωτές» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Σταμπουλίδης.

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν ότι η απόφαση ήταν επιβεβλημένη, μετά την αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής. Παράλληλα, υπενθύμιζαν ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας τόσο από εργαζομένους όσο και από καταναλωτές, ανέρχεται στα 150 ευρώ -με το κόστος στην περίπτωση των εργαζομένων να επιβαρύνει τον εργοδότη.

protothema.gr