Το θέατρο «Πήγασος» ανοίγει την αυλαία παραστάσεων του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου

397

Το θέατρο «Πήγασος» ανοίγει την αυλαία των θεατρικών παραστάσεων του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Το έργο που ανεβάζει το τριήμερο 18-19 και 20 Ιουλίου 2020 στις 9:30μ μ στο αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων, είναι «Το πρόσωπο της Μέδουσας» σε κείμενο και σκηνοθεσία Χάρη Αμανατίδη. Στην συγγραφή του κειμένου συμμετέχουν  και οι Αντώνης Κάλφας και Διονύσης Ζαρώτης.

Στους ρόλους των ηθοποιών:

Κώστας Παπουτσίδης (Προμηθέας), Διονύσης Ζαρώτης (Ήφαιστος, Φιγούρα Δούλου), Σπύρος Αναγνώστου (Κράτος, Φιγούρα Δούλου), Αντώνης Καρράς (Βία, Φιγούρα Δούλου), Δανάη Αμανατίδου (Τρελή), Σοφία Αγαθαγγελίδου (Φιγούρα Άουσβιτς), Κατερίνα Παρλίτση (Φιγούρα Άουσβιτς), Αγαθή Τζάρτζα (Φιγούρα Πρόσφυγα), Άννα Γκούντα (Φιγούρα Σημερινού Ανθρώπου), Νατάσσα Ιωαννίδου (Φιγούρα Σημερινού Ανθρώπου).

Σκηνικά-κοστούμια: Βέτα Χαϊλατζίδου, μουσική: Νατάσσα Ιωαννίδου, φωτισμοί: Κώστας Παπουτσίδης, μακιγιάζ: Όλγα Παπανάκου, χειρισμος φώτων-ήχου: Κώστας Παπαδόπουλος.

Η πλοκή του έργου:

«Η νόηση και η λογική ήταν τα σπουδαιότερα θεϊκά δώρα του Προμηθέα στον Άνθρωπο.

Η ιστορία της ανθρωπότητας, ωστόσο, δε φαίνεται να είναι παρά μια παράλογη μακρά λιτανεία θυμάτων ανελέητης βίας, λεηλασιών και μαζικών εξοντώσεων πληθυσμών -από το δουλεμπόριο μέχρι τα κρεματόρια, από τις έξυπνες βόμβες μέχρι τις μαζικές μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών της πείνας και των κλιματικών αλλαγών.

Και το Κτήνος συνεχίζει να βρίσκεται σε οργασμό και να γεννοβολά ασταμάτητα νέες φρικαλεότητες. Όπως η Μέδουσα, δεν εξευμενίζεται με τελετές και προσφορές. Τρέφεται από το φόβο που σκορπά, ηδονίζεται από τα παραλυμένα σώματα των θυμάτων του.

Αυτή η ιστορία είναι η παράστασή μας. Η ιστορία όσων αντίκρισαν και αντικρίζουν το πρόσωπο της Μέδουσας. Η ιστορία παλιών και νέων θυμάτων του Κτήνους, που, εξόριστοι από τη μνήμη της ανθρωπότητας, απογοητευμένοι από τη συνεχή επανάληψη της φρίκης, ζητούν να περάσουν οριστικά Απέναντι, στη Λήθη.

Κι όμως, «θα ‘ρθει μια μέρα» πιστεύει ο Προμηθέας, θα ‘ρθει μια μέρα που ο Άνθρωπος θα νικήσει το Κτήνος. Θα ‘ρθει μια μέρα που όσοι λογαριάζονται για ΑΦΕΝΤΕΣ και ΘΕΟΙ αυτού του κόσμου θα γκρεμιστούν από το θρόνο τους…»

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 8 ευρώ, Εκπτωτικό 5 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων)