Στο… σφυρί η βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Μύκονο (vidεο)

251

Με τιμή εκκίνησης το 1.225.000 ευρώ, βγάζει η ΑΑΔΕ στις 14 Οκτωβρίου το πρωί σε πλειστηριασμό τη βίλα του σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά στη Φτελιά της Μυκόνου.

Το ακίνητο του πασίγνωστου σχεδιαστή μόδας έχει δεσμευθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Έσοδων και θα μπει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, ενώ η τιμή που την ξεκινά όσο κι αν φαίνεται υπέρογκη (1.225.000 ευρώ) εν τούτοις είναι κατά πολύ χαμηλότερη από την πραγματική της αξία.

Συνολικά περιλαμβάνει οικόπεδο 4.804 τ.μ., υπόγειο 149,30 τ.μ ισόγειο 241,20 τ.μ., πρώτο όροφο 133,11 τ.μ και πισίνα 120 τετραγωνικών μέτρων.

Πέρσι το καλοκαίρι ελεγκτές της ΑΑΔΕ ζήτησαν να μισθώσουν την βίλα του Λάκη Γαβαλά  χρησιμοποιώντας ισπανικά ονόματα (Juanita, Dolores, Carlos, Antonio). Για 6 διανυκτερεύσεις τους ζητήθηκαν σε 25.000 ευρώ! Οι εφοριακοί τότε αποκάλυψαν την ιδιότητά τους και ζήτησαν τα στοιχεία της μεσίτριας και των πελατών που διέμεναν εκεί τις προηγούμενες ημέρες.

Με βάση με το πόρισμα της ΑΑΔΕ: «Τον Απρίλιο του 2018, είχε υποβληθεί στο TAXIS δήλωση μίσθωσης του ακινήτου, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον μισθωτή εννέα ημέρες αργότερα. Πρόκειται για επαγγελματική/εμπορική μίσθωση, με μηνιαίο μίσθωμα 1.666,67 ευρώ, με δωδεκαετή περίοδο ισχύος. Μάλιστα, αναφέρεται ότι, για τα τέσσερα τελευταία χρόνια, το μίσθωμα τριπλασιάζεται. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, όμως, δεν δηλώνει εισόδημα από μίσθωση ακινήτου και δεν υποβάλει έντυπο Ε2, με το εν λόγω ακίνητο να εμφανίζεται ως δευτερεύουσα κατοικία. Ο μισθωτής του ακινήτου δεν δηλώνει εισόδημα από εκμετάλλευση ακινήτου, ούτε έχει κάνει έναρξη επιτηδεύματος ως όφειλε, παρ΄ όλο που οι καταθέσεις των πελατών, που μισθώνουν τη βίλα, γίνονται σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό».

Δείτε τι είχε πει πριν από δύο χρόνια για το θέμα αυτό ο Λάκης Γαβαλάς…

+plus.gr