Θ. Καράογλου: Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί πρόκληση για την ανθρωπότητα συνολικά

274

“Η ενέργεια του προέδρου της Τουρκίας αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε κρίση και μεγάλη απελπισία, διότι προσπαθεί με μια κίνηση που είναι πρόκληση και ύβρις για όλο τον πολιτισμένο κόσμο, να προσβάλλει τους χριστιανούς όλων των δογμάτων” δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο fm 104.9” o υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, σχολιάζοντας τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης επισήμανε πως “αυτό που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι πρωτάκουστο και πρόκληση για την ανθρωπότητα συνολικά” και συμπλήρωσε πως “ένα παγκόσμιο μνημείο, το οποίο από το 1934 χαρακτηρίστηκε μουσείο, το μετατρέπει σε τζαμί, πρόκειται για μια κίνηση συμβολική, που αποδεικνύει ότι η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο, καθώς ο πρόεδρος Ερντογάν την οδηγεί σε μονοπάτια οπισθοδρόμησης, σε μαύρες σελίδες της ιστορίας”.

Ερωτηθείς για το έργο που παρήγαγε το υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης τον χρόνο που πέρασε, απάντησε: “Δύο είναι τα μεγάλα πρότζεκτ τα οποία υλοποιούμε για τη Μακεδονία και τη Θράκη. Το πρώτο είναι η δημιουργία και λειτουργία του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς, στην περιοχή της Περαίας. Θα απασχολήσει χιλιάδες εργαζομένους και το δεύτερο είναι η ανάπλαση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν αναπτυξιακό πυλώνα για όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη και τη δημιουργία ενός μεγάλο πάρκου 85 στρεμμάτων”.

Αναφερόμενος στα μεγάλα προγράμματα που υλοποιούνται με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε συνεργασία με άλλα γειτονικά κράτη, είπε πως είναι πέντε στο σύνολο τους, “είναι πολύ σημαντικά και ένα από αυτά αφορά στην αναβάθμιση του ιστορικού κτηρίου του Διοικητηρίου το οποίο θα ανέβει κατά δύο βαθμίδες ενεργειακής απόδοσης”, ενώ υπογράμμισε τις έξι δράσεις που αναπτύχθηκαν στους τομείς πολιτισμού, προστασίας του περιβάλλοντος και τουρισμού.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ