Κορωνοϊός: Θετική πενταμελής οικογένεια Σέρβων που παραθέριζε στη Λευκάδα

274

Πενταμελής οικογένεια από τη Σερβία που παραθέριζε στη Λευκάδα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Tη Δευτέρα η οικογένεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με τους γονείς να έχουν εισαχθεί στην Ειδική Μονάδα για τον κορωνοϊό Σύμφωνα με το epiruspost, η οικογένεια έκανε διακοπές με ιστιοπλοϊκό το οποίο είχε δέσει στην περιοχή της Λευκάδας.

Ο πρώτος που βρέθηκε θετικός στον ιό ήταν ο πατέρας ο οποίος είχε μεταφερθεί στο ξενοδοχείο καραντίνας της Λευκάδας. Από την δειγματοληψία που ακολούθησε βρέθηκε θετική η σύζυγός του ενώ τις τελευταίες ώρες επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικά και τα τρία τους παιδιά.

Τα συμπτώματα που παρουσίασαν
Λόγω του υψηλού πυρετού που παρουσίαζαν μεταφέρθηκαν και οι πέντε στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου η οποία για μία ακόμη φορά έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης μιλώντας στο Epiruspost τόνισε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση κρουσμάτων που εκδηλώνονται κι αυτό το διάστημα.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου
Το απόγευμα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου επιβεβαίωσε την μεταφορά των Σέρβων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Στην επίσημη ενημέρωση αναφέρει: «Πενταμελής οικογένεια από τη Σερβία που παραθέριζε στη Λευκάδα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Σήμερα η οικογένεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με τους γονείς να έχουν εισαχθεί στην Ειδική Μονάδα για τον Covid-19.

Τα τρία ανήλικα παιδιά τους, που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου».

Πηγή: iefimerida.gr