Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1: Ο Μιχάι σταμάτησε το “ερυθρόλευκο” σερί στο 90′

533

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού στο “Γ. Καραϊσκάκης” για την 8η αγωνιστική των playoffs της Super League. Ο Ενέα Μιχάι στο 90′ σκόραρε με κεφαλιά και χάρισε τη νίκη στον Δικέφαλο.

Αυτά είναι τα στοιχεία του αγώνα στο Φάληρο.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ:

1. Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό ασκώντας μεγάλη πίεση στο πρώτο 15λεπτο. Οι φιλοξενούμενοι ανέβαιναν ψηλά και αναγκαστικά οι “ερυθρόλευκοι” έμεναν πίσω για να τους αναχαιτίσουν. Όλη η τετράδα των Γιαννούλη, Καντουρί, Μαουρίσιο και Ροντρίγκο έβαλαν σε μπελάδες την άμυνα των γηπεδούχων.

Και ειδικά από δεξιά ο Ροντρίγκο. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολύ νωρίς στο παιχνίδι ο Μαρτίνς πέρασε δεξιά τον Βαλμπουενά και αριστερά τον Μασούρα, για να μπορέσει να ελέγξει και να περιορίσει τον Βραζιλιάνο. Ο Μιχαηλίδης αναλάμβανε όλες τις στατικές φάσεις για τον ΠΑΟΚ, ενώ η σπουδαιότερη φάση στο πρώτο ημίχρονο για τους Θεσσαλονικείς χάθηκε στο 14′, όταν το πλασέ του Μπίσεσβαρ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι (είχε προηγηθεί σέντρα του Ροντρίγκο).

Έτσι όπως εξελισσόταν το παιχνίδι, ο Τσιμίκας έμενε διαρκώς πίσω, την ίδια ώρα που στο 16′ η κατοχή ήταν 64% υπέρ του Δικεφάλου.

2. ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΣΕΜΕΔΟ

Ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει το ποσοστό κατοχής και να πατάει καλύτερα μετά το 15λεπτο. Όλο το παιχνίδι του γινόταν από δεξιά. Η μπάλα πήγαινε διαρκώς στα πόδια του Βαλμπουενά, ο οποίος επεδίωκε να συνεργαστεί με τον Ομάρ που ανέβαινε ψηλά. Στο 32′ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 1-0, αλλά η φοβερή κεφαλιά του Σεμέδο από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά χτύπησε στη συμβολή των δοκών και κατέληξε άουτ. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού δεν είχε την ίδια απόδοση, ίσως εξαιτίας του πρέσινγκ που άσκησαν οι παίκτες του Φερέιρα.

Ο Μπουχαλάκης βέβαια έκανε πολύ καλό ματς, βγήκε νικητής σε πολλές μονομαχίες, ενώ στο 44′ επιχείρησε μια πανέξυπνη κάθετη πάσα, που έκοψε στα δύο την άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε τη μπάλα. Από τα χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου ήταν οι πολλές φορές που ο Αραμπί κινούνταν κοντά στον χώρο του κέντρου για να ξεμαρκαριστεί και να σπάσει τη μπάλα είτε αριστερά είτε δεξιά.

3. ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με αναγκαστική αλλαγή, τον Μιχάι αντί του Ίνγκασον. Από το 47′ μέχρι το 52′ ο διαιτητής Μανούχος έδωσε τρεις κίτρινες, η μία εκ των οποίων στον Μπίσεσβαρ που ήταν τραβηγμένη. Στο 58′ ο ΠΑΟΚ απείλησε με το σουτ του Γιαννούλη που κατέληξε πάνω από το δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Σβιντέρσκι μπήκε αντί του Άκπομ.

Για τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές μαζεμένες και άλλαξε και διάταξη. Με την είσοδο των Φορτούνη και Μπρούνο η διάταξη έγινε 4-2-3-1 αντί για 4-3-3. Αμυντικοί χαφ Καμαρά και Μπουχαλάκης. Ο Φορτούνης πίσω από Αραμπί, δεξιά ο Μπρούνο, αριστερά ο Βαλμπουενά. Επτά λεπτά έμεινε αριστερά ο Γάλλος και στο 69′ πήγε δεξιά για να παίξει μπροστά από τον Ομάρ.

Οι αμυντικοί χαφ του ΠΑΟΚ, Καντουρί και Μαουρίσιο, έδειξαν τρομερή αμυντική συνέπεια και έδωσαν πολύ σημαντικές βοήθειες στην τριάδα των στόπερ. Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να φτάσει σε τελική, αλλά και ο Δικέφαλος μια από τα ίδια. Ενώ το ματς είχε ρυθμό, είχε και πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου.

4. ΓΚΟΛ ΣΤΟ 90′ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ο Μαρτίνς αντικατέστησε τον Αραμπί με τον Χασάν στο 77′ και ο Αιγύπτιος που προερχόταν από τα δύο γκολ με τον Άρη, έφτασε μια… ανάσα από το γκολ στο επόμενο λεπτό. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ και ο υψηλόσωμος στράικερ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ΠΑΟΚ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και στο 90′ κατόρθωσε να βρει γκολ. Ο Μαουρίσιο πέρασε τη μπάλα στον Ροντρίγκο, αυτός από δεξιά έκανε το γύρισμα και ο Μιχάι που είχε ανέβει σκόραρε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι (0-1).

Στο 90’+1′ ο Χασάν διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όταν τον κράτησε ο Βαρέλα. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να σκοράρει για να μη χαθεί το αήττητο. Στο 90’+2′ έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του, όταν ο Χασάν έπιασε φοβερό σουτ στην κίνηση και ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά με το ένα χέρι. Στο 90’+6′ έγινε φάση που σήκωσε μπόλικη συζήτηση. Ο Μπρούνο από αριστερά έκανε υπέροχη κίνηση, πέρασε τον Ροντρίγκο, έκανε το γύρισμα, ο Σισέ σούταρε πάνω στα απλωμένα χέρια του πεσμένου Πασχαλάκη και η μπάλα πήρε ύψος. Ο Χασάν την έστειλε στα δίχτυα προ του Μιχαηλίδη, αλλά ο Αιγύπτιος καταλογίστηκε οφσάιντ. Ο Μαρτίνς φώναζε εκνευρισμένος πως δεν υπήρχε κανένα οφσάιντ.

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι τέλους και ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το “διπλό” στο Φάληρο.

sport24.gr