Δ.Σ. Κατερίνης – Η ΔΕΥΑΚ διεκδικεί χρήματα από μεγαλο-οφειλέτες από τη χρήση νερού

896

Η προσπάθεια της ΔΕΥΑΚ να διεκδικήσει χρήματα, κυρίως από μεγαλοοφειλέτες, που αδιαφορούν ή που αρνούνται να πληρώσουν οφειλόμενα χιλιάδων ευρώ, εδώ και πολλά χρόνια, από χρήση νερού, αποτέλεσε θέμα συζήτησης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.

 

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης, Στέργιος Μπουσνάκης, επισήμανε ότι η ΔΕΥΑ Κατερίνης διεκδικώντας οφειλές πολλών χρόνων από κάποιους δημότες πράττει το αυτονόητο.

Τόνισε ότι σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία όπου ο κορωνοϊός έχει πλήξει ολόκληρη τη Χώρα, «η ΔΕΥΑΚ πήρε άμεσες αποφάσεις μειώνοντας κατά 20% τα τέλη ύδρευσης, όπως επίσης δίνοντας μια παράταση τεσσάρων μηνών στους οφειλόμενους λογαριασμούς και μάλιστα χωρίς προσαυξήσεις. Και έπραξε, επιτέλους, το αυτονόητο», δηλαδή να διεκδικήσει χρήματα από μεγαλοοφειλέτες.

Ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΚ (όπως άλλωστε και όλες οι ΔΕΥΑ της Χώρας) λειτουργεί με βάση την αρχή της ανταποδοτικότητας, δηλαδή τα έσοδά της είναι καθαρά από τους συνδρομητές και η μη πληρωμή νερού από κάποιους, για πολλά χρόνια, είναι μια αδικία σε βάρος άλλων δημοτών που πληρώνουν το νερό το οποίο καταναλώνουν. «Δεν μπορεί, δηλαδή, κάποιοι να πληρώνουν, να είναι συνεπείς, για παράδειγμα να έρχεται η γιαγιούλα από τον Μυλαύλακο με τα πόδια για να πληρώσει τα 20 ευρώ, ενώ κάποιοι άλλοι, να χρωστάνε τέσσερις, πέντε, έξι και δέκα χιλιάδες ευρώ από νερό».

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ 20 ΚΑΙ 30 ΕΥΡΩ

Στη συνέχεια, είπε ότι έχουν ήδη ενημερωθεί οι πολίτες, οπότε η ΔΕΥΑΚ προσπαθεί να διευθετήσει το όλο θέμα με δίκαιο τρόπο και με διευκολύνσεις. «Σ’ αυτούς που οφείλουν κάποιες χιλιάδες ευρώ, τους δίνουμε και παράταση αν χρειαστεί, αλλά όλα αυτά θα μπούνε σε μία σειρά. Διότι αν και η Δημοτική μας Επιχείρηση έχει δώσει το δικαίωμα στους πολίτες να έρθουν και να διευθετήσουν τα ζητήματά τους με πολύ χαμηλό τίμημα, με δόσεις των 20 και των 30 ευρώ, δεν έρχεται «κανείς», οπότε πλέον αναγκαστικά είναι το μοναδικό όπλο που θα πρέπει και αυτή η επιχείρηση να χρησιμοποιήσει», δηλαδή όσοι χρωστούν, εδώ και πολλά χρόνια, χιλιάδες ευρώ αλλά δεν έρχονται να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε η ΔΕΥΑΚ θα προβαίνει σε διακοπή παροχής ύδρευσης.

«Εμείς θα συνεχίσουμε μαζί με την κ. Πούλιου και τον κ. Κεραμιδιώτη, όλο το Δ.Σ. και τους συνεργάτες μας και θα προσπαθήσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα στον προϋπολογισμό αλλά και στον απολογισμό του έτους που θα κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουσνάκης.