Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Κυβέρνηση πράττει το αυτονόητο στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

516

Η Βουλευτής επισήμανε ότι η Κυβέρνηση έρχεται σήμερα να βάλει τάξη και να ρυθμίσει επιτέλους το καθεστώς των δημόσιων συναθροίσεων, υλοποιώντας τη σχετική προεκλογική της δέσμευση προς τον ελληνικό λαό. 

«Πράττουμε το αυτονόητο, αυτό που απαιτεί η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αυτό που ισχύει εδώ και δεκαετίες σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου». 

Απαντώντας δε στις αβάσιμες κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Βουλευτής τόνισε ότι καμία ρύθμιση του νομοσχεδίου δε θίγει το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι», αντίθετα το οριοθετεί και το προστατεύει απ’ όσους το καπηλεύονται εδώ και χρόνια επιδιώκοντας την αναστάτωση και αδιαφορώντας για τα δικαιώματα της πλειοψηφίας.

Κλείνοντας απηύθυνε προς όλους ένα κάλεσμα εθνικής ενότητας αναφέροντας χαρακτηριστικά «πρέπει όλοι πλέον να αντιληφθούμε ότι οι Έλληνες και κυρίως η νέα γενιά των Ελλήνων έχουν γυρίσει σελίδα, ότι είναι η ώρα της εθνικής συνεννόησης και ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εδώ για να ενώσει τους Έλληνες, μη διστάζοντας να αποδεχθεί προτάσεις, όταν αυτές δεν τίθενται για στείρα αντιπαράθεση  Και αυτό είναι γόνιμος κοινοβουλευτικός διάλογος.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε μία ημέρα. Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις θα ψηφιστεί σήμερα με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά και θα εφαρμοστεί άμεσα, γιατί αυτό αποτελεί απαίτηση των Ελλήνων πολιτών. Και αυτό είναι δημοκρατία».