Αρχική Πρωτοσέλιδο Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 19 μονάδων για τη ΝΔ

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 19 μονάδων για τη ΝΔ

340

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η ΝΔ προηγείται κατά 19 μονάδες με 43% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Προβάδισμα 19 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ, όπως προκύπτει από την πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η ΝΔ προηγείται κατά 19 μονάδες με 43% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι το ίδιο διάστημα ήταν στις 8 μονάδες. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν Χρυσή Αυγή (1%) και Έλληνες για την Πατρίδα (1%). Στο 7,5% οι αναποφάσιστοι.

prothesi-psifou-anagogi-pulse-skai.jpg

 

Στην πρόθεση ψήφου στο σύνολο του δείγματος, η δημοσκόπηση δείχνει πως ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κατά 18 μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το Κίνημα Αλλαγής 6%, το ΚΚΕ 5% και η Ελληνική Λύση 3,5%. Ακολουθούν με ποσοστά κάτω του 3% το ΜέΡΑ25 με 2,5%, η Χρυσή Αυγή με 1% και οι Έλληνες για την Πατρίδα με 1%. Στο 7% οι αναποφάσιστοι.

prothesi-psifou-sto-synolo-pulse-skai.jpg

Η έρευνα έγινε τηλεφωνικά με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου σε δείγμα 1.305 ατόμων, το διάστημα 6 έως 8 Ιουλίου 2020.

Καταλληλότητα για την πρωθυπουργία

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι,  σύμφωνα με το 48% των ερωτηθέντων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για το 24% ο Αλέξης Τσίπρας. ενώ κανένας από τους δύο απάντησε το 23%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο ήταν οκτώ μονάδες πριν από έναν χρόνο και τώρα έχει διευρυνθεί στο 24%.

katalliloteros-prothypourgos-pulse-skai.jpg

Ένας χρόνος διακυβέρνησης ΝΔ

Για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ το 54% των ερωτηθέντων απαντά ότι τα πήγε καλύτερα απ’ ότι περίμενε (31%) ή ότι τα πήγε καλά όπως το περίμενε (23%). Αντίθετα, το 39% απάντησε ότι η ΝΔ τα πήγε άσχημα όπως το περίμενε (22) ή χειρότερα απ’ ότι περίμενε (17%).

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 58% εκτιμά ότι τα πήγε καλά όπως το περίμενε (20%) ή και καλύτερα απ’ ότι περίμενε (38%). Από την άλλη, το 36% θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός τα πήγε άσχημα (20%) ή χειρότερα απ’ ότι περίμενε (16%).

axiologisi-enas-xronos-nd-pulse-skai.jpg

Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση

Αρνητική είναι η αξιολόγηση των ερωτηθέντων για τον ένα χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Πιο συγκεκριμένα, το 69% των ερωτηθέντων απαντά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα πήγε άσχημα όπως το περίμενε (34%) και χειρότερα από ότι περίμενε (35%) έναντι 24% που θεωρεί ότι τα πήγε καλά (18%) και καλύτερα από ότι περίμενε (5%).

axiologisi-enas-xronos-antipolitefsi-syriza-pulse-skai.jpg