Μετά από 4,5 χρόνια «ανομβρίας» η Β.Πιερία λύνει το πρόβλημα της άρδευσης

477

Απέδωσε καρπούς η συνεργασία του Βουλευτή Φ.Μπαραλιάκου με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Σκρέκα

 

Ένα έργο που θα καλύψει τις αρδευτικές  ανάγκες στην Δημοτική Ενότητα Αιγινίου, στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού, λαμβάνει επιτέλους «σάρκα και οστά» μετά από τη στενή συνεργασία του Βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα.

Πρόκειται για υποδομή που προβλέπει την κατασκευή στην περιοχή «Αντλιοστάσιο Αλιάκμονα» ενός νέου αντλιοστασίου μαζί με όλες τις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές του εγκαταστάσεις και δύο υπέργειες μεταλλικές δεξαμενές αναρρόφησης, από τις οποίες το αντλιοστάσιο θα αντλεί νερό. Από το νέο αντλιοστάσιο θα ξεκινά δίδυμος αγωγός που θα καταλήγει σε υφιστάμενη δεξαμενή και αντλιοστάσιο στη θέση «Καβάκι». Επίσης, νερό άρδευσης θα οδηγείται και στη ζώνη των καλλιεργήσιμων εκτάσεων ρυζιού στην ΔΕ Αιγινίου, στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού για να καλύψει τις εκεί αρδευτικές ανάγκες.

Ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, έχοντας επίγνωση της αναγκαιότητας και της χρησιμότητας κατασκευής του κλειστού αγωγού, καθώς παρακολουθούσε επισταμένα το θέμα, τους τελευταίους μήνες ανέπτυξε συχνότατη επικοινωνία και συνεργασία με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Σκρέκα για την ταχύτερη δυνατή υλοποίησή του.

Το έργο είχε ενταχθεί από την πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΑ 2014-2020 προεκλογικά -5 μέρες μόλις πριν τις εκλογές- με  χαρακτηριστική καθυστέρηση μετά από 4,5 χρόνια πραγματικής «ανομβρίας».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2,24 εκ. ευρώ και αναρτήθηκε στην πλατφόρμα της ηλεκτρονικής δημοπρασίας με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 15-9-2020.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατασκευή του αγωγού αποτελεί ένα από τα πρώτα 4 έργα που δημοπρατεί το ΥΠΑΑΤ πανελλαδικά, ενδεικτικό των προτεραιοτήτων που θέτει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα έργα υποδομής για την διευκόλυνση των Ελλήνων αγροτών.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ στον πρώτο της χρόνο της θητείας της, πραγματοποιεί ένα σπουδαίο γενέθλιο δώρο στους αγρότες της Βόρειας Πιερίας, ξεμπλοκάροντας έργα υψίστης σημασίας για το μέλλον του τόπου μας.