Θεμελίωση Παρεκκλησίου προς τιμήν των Αγίων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

925

Την Κυριακή 5 Ιουλίου εορτάστηκε στην Κατερίνη και συγκεκριμένα στο Παρεκκλήσιο του Αγ. Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, η ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεομάρτυρος Ραφαήλ, ενώ τιμήθηκαν με την ευκαιρία αυτή και οι συμμαρτυρήσαντες με αυτόν Άγιοι Νικόλαος και Ειρήνη.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 4 Ιουλίου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου.

Το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου τελέστηκαν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Εν συνεχεία έλαβε χώρα μικρή λιτανεία πέριξ του Παρεκκλησίου και πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο  η θεμελίωση νέου Ι. Ναού προς τιμήν των Νεοφανών Αγίων στο βόρειο κλίτος του Παρεκκλησίου του Αγίου Αθανασίου.

Ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη οι οποίοι «με τη ζωή και το μαρτύριό τους αποτελούν σημείο αναφοράς και τιμής για την Εκκλησία μας» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Τέλος, τόνισε «ότι αποτελεί ιδιαίτερη χαρά της Τοπικής μας Εκκλησίας η θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού, ενός ακόμη πνευματικού καταφυγίου που θα ανεγερθεί με τη Χάρη του Θεού και με τη συνδρομή και συμπαράσταση κυρίως των ενοριτών του Καθεδρικού Ναού της Θείας Αναλήψεως, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το Παρεκκλήσιο αλλά και όσων χριστιανών ευλαβούνται τους Νεοφανείς Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη, γεγονός που υπογραμμίζει την αγάπη όλων μας προς την Εκκλησία και τα έργα Της».

Τέλος, συνεχάρη τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενο του καθεδρικού Ναού π. Βαρνάβα Λεοντιάδη καθώς και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου που ανέλαβαν την πρωτοβουλία ανέγερσης του Παρεκκλησίου.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Κωνσταντίνος Γραμματικόπουλος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κουκοδήμου, εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων.