ΣΒΕ : Ημερίδα με τίτλο «Συμβολή του Περιβαλλοντικού Επιχειρείν στην Ενδυνάμωση της Ανταγωνιστικότητας»

267

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), διοργανώνει στο πλαίσιο του έργου “A knowledge Alliance in Eco-Innovation Entrepreneurship to Boost SMEs Competitiveness” (SMecoMP), το οποίο υλοποιείται υπό τη χρηματοδότηση του Διακρατικού Προγράμματος “Βαλκανικής Μεσογείου” της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020, ημερίδα με τίτλο «Συμβολή του Περιβαλλοντικού Επιχειρείν στην Ενδυνάμωση της Ανταγωνιστικότητας».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 στην  Αίθουσα Συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Το πώς η Βιώσιμη ανάπτυξη, και η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελούν διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος, θα επιχειρήσει να αναλύσει ο  κ. Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού γραφείου της GREENPEACE, στην εναρκτήρια ομιλία της ημερίδας.

Στη συνέχεια, ο Δρ. Ευτύχιος Σαρτζετάκης, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), θα παρουσιάσει τα πορίσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε και αφορούν τα προσόντα και την τεχνογνωσία που διαθέτουν τα στελέχη των επιχειρήσεων, αλλά και τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες, σε θέματα Περιβαλλοντικής Επιχειρηματικότητας.

Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις των δραστηριοτήτων που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου SMecoMP και οι οποίες αφορούν:

Το πρότυπο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σπουδών Περιβαλλοντικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, από τον Δρ. Βενιαμίν Καρατζόγλου, Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ),

Τη νέα δωρεάν διαδικτυακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα σε θέματα Περιβαλλοντικής Επιχειρηματικότητας, από τον Δρ. Ελευθέριο Καραγιαννίδη, Χημικό Μηχανικό της ΓΝΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΙΚΕ, και,

Τις νέες δράσεων Επαγγελματικής Κατάρτισης του εργαστηρίου περιβαλλοντικής καινοτομίας, από την κα Βασιλική Δημητρίου, Οικονομολόγο – Περιφερειολόγο, της ΓΝΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΙΚΕ.

Για τη συμμετοχή στην Ημερίδα, απαιτείται η εγγραφή σε σχετική online φόρμα, στην ιστοσελίδα του ΣΒΕ, στον ακόλουθο σύνδεσμο https://sbe.org.gr/imerida-me-titlo-symvoli-toy-perivallontikoy-epicheirein-stin-endynamosi-tis-antagonistikotitas/.