Η πρόεδρος της Ένωσης Ιερόδουλων Ελλάδας ξεσπάει: «Να βάλει φερμουάρ στη μάσκα;»

672

«Αστεία» χαρακτηρίζει τα μέτρα για τους οίκους ανοχής η πρόεδρος της Ένωσης Ιερόδουλων στην Ελλάδα. «Πώς ένα κορίτσι θα ευχαριστήσει έναν πελάτη με μάσκα;», διερωτάται.

Όπως επισημαίνουν ιερόδουλες, τα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό είναι ανεφάρμοστα.

Σε μεγάλο οίκο ανοχής, βέβαια, ιερόδουλες από τη Βενεζουέλα δήλωσαν πως νιώθουν ανακούφιση επιστρέφοντας στη δουλειά, αφού από τα μέσα Ιουνίου, όταν και επετράπη στους ελληνικούς οίκους ανοχής να ανοίξουν ξανά, έχουν μια σταθερή ροή πελατών.

«Προσπάθησα να κοιμηθώ όσο το δυνατόν περισσότερο για να ξεχάσω την πείνα μου κατά τη διάρκεια αυτών των τριών μηνών», δηλώνει η Μπέλα, μητέρα ενός παιδιού.

«Είναι αστεία»

Τα μέτρα, ωστόσο, δεν μπορούν να εφαρμοστούν, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενες στους οίκους ανοχής. «Είναι αστεία», δηλώνει χαρακτηριστικά η Δήμητρα Κανελλοπούλου, πρόεδρος της Ένωσης Ιερόδουλων στην Ελλάδα, που τονίζει ότι βάζει ένα χάρτινο σεντόνι στο κρεβάτι, το οποίο ο πελάτης το σκίζει μόλις μπαίνει στο δωμάτιο.

«Λένε να μην κάνεις χειραψία με τον πελάτη στην αίθουσα αναμονής και μετά πηγαίνεις μέσα στο δωμάτιο και όλα συμβαίνουν», είπε. «Ποιο είναι το νόημα;».

Oι ιερόδουλες θα πρέπει να «τηρούν τις αποστάσεις» και να αποφεύγουν την επαφή «πρόσωπο με πρόσωπο», ενώ η χρήση μάσκας «θα μπορούσε να αποτελέσει ως μέρος του παιχνιδιού», προτείνουν οι κανόνες.

«Είναι, όμως, αστείο. Πώς ένα κορίτσι θα ευχαριστήσει έναν πελάτη με μάσκα; Πρέπει να βάλει φερμουάρ στη μάσκα;», διερωτάται η κ. Κανελλοπούλου.

«Ρώσικη ρουλέτα η δουλειά μας»

«Η δουλειά μας είναι βασικά ρώσικη ρουλέτα. Βάζουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας σε κίνδυνο, διαφορετικά θα λιμοκτονήσουμε», επισημαίνει η τρανσέξουαλ Άννα Κουρούπου, που ηγείται της «Red Umbrella Athens», μια πρωτοβουλία που υποστηρίζει τις ιερόδουλες.

«Αυτή είναι ίσως η χειρότερη περίοδος για το επάγγελμα», δηλώνει στο γαλλικό πρακτορείο.  «Τα πράγματα ήταν πραγματικά άσχημα όταν ξέσπασε το AIDS, αλλά τότε ύστερα από μερικούς μήνες, ξέραμε ότι η χρήση προφυλακτικού θα μας κρατούσε ασφαλείς. Τώρα δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος, εξάλλου, της Ένωσης Ιερόδουλων, Δημήτρης Μωραΐτης, τονίζει: «Βασικά δεν υπάρχει κτίριο που να πληροί τα κανόνες προφύλαξης σε σε όλη την Αθήνα. Υπάρχουν περισσότερα από 100 χιλιάδες άτομα που εργάζονται στον κλάδο και μόνο εκείνοι με άδεια λειτουργίας μπορούν να λάβουν οικονομική βοήθεια από το κράτος, και αυτοί είναι λιγότεροι από το 10% του συνόλου».

+plus.gr