Τσίπρας για Παππά-Παπαδημούλη: Δεν έχω μάθε να λειτουργώ σαν χωροφύλακας

376

Δεν έχω µάθει να λειτουργώ σαν χωροφύλακας ή παιδονόµος. Τα στελέχη µας είναι δηµόσια πρόσωπα και κρίνονται” είναι η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας για όσα δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με τον Νίκο Παππά και τον Δημήτρη Παπαδημούλη, προκαλώντας σάλο στο πολιτικό σκηνικό.

και τα δικά μας στελέχη κρίνονται – και ορθά- πολύ πιο αυστηρά από τα στελέχη της Δεξιάς“, ανέφερε , σημειώνοντας ότι “με τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε τις επιθέσεις των αντιπάλων μας, αποδείξαμε αυτό το πλεονέκτημα, λειτουργήσαμε ως συλλογικότητα που στηρίζεται στην αξία της κριτικής και της αυτοκριτικής, που εντοπίζει με θάρρος και ειλικρίνεια τα λάθη όχι για να τα κουκουλώσει αλλά για να μη τα επαναλάβει”.

Επίθεση σε Κυβέρνηση για Οικονομία

Με την φράση αυτή, αντιπαρήλθε τις τελευταίες αποκαλύψεις  και εστίασε στο δια ταύτα: Την επίθεσή του στην Κυβέρνηση για την Οικονομία, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο κυριακάτικο Έθνος.

Κατά τον ίδιο, η συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης Ν.Δ τιτλοφορείται “Ένας χρόνος όλα ανάποδα”. Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης βύθισε την οικονομία και  καλύπτει την αποτυχία του πίσω από τον κορονοϊό.

Η κυβέρνηση δεν τελείωσε με την πανδημία. Επανεκκινεί δίχως ασφάλεια τον τουρισμό” είπε και πρόσθεσε: “Το να τα κλείσεις όλα είναι εύκολο. Το να επανεκκινήσεις με ασφάλεια την οικονομία και τον τουρισμό είναι το δύσκολο και εκεί μέχρι στιγμής κινείται ανεύθυνα“.

Εγκάλεσε δε την Κυβέρνηση για αναζήτηση  “στον υπόνομο” αντιπερισπασμό για τα αδιέξοδα της Οικονομίας, κλιμακώνοντας την επίθεση του προσωπικά στον πρωθυπουργό:  “Όταν ξυπνήσει από το όνειρο ο Μητσοτάκης οι πολίτες θα ζουν εφιάλτη“.

Το “στοίχημα” του νέου ΣΥΡΙΖΑ

Είμαστε εδώ για να βγάλουμε ξανά τα κάστανα απ τη φωτιά εάν δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το δικό του “μεγάλο στοίχημα” σε σχέση με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως είναι ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία “σε ένα κόμμα μαζικό και λαϊκό που θα αποτελεί την καρδιά της μεγάλης προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης του τόπου”, που θα ανανεωθεί και θα αναδείξει άξια στελέχη και που σύντομα θα είναι έτοιμο να κυβερνήσει.

Ελληνοτουρκικά

Τις θέσεις που διατύπωσε πρόσφατα ο ίδιος από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ο κ. Τσίπρας και στη συνέντευξή του στο Έθνος.

1. Να επιστρέψουμε σε μία ενεργητική πολυδιάστατη και διεκδικητική εξωτερική πολιτική, που αναδεικνύει το ρόλο μας ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας: Να προχωρήσουμε άμεσα, τώρα που έκλεισε η συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ, στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο, με προοπτική επέκτασης και νότια της Κρήτης αν αποτύχουν οι συνομιλίες με την Αίγυπτο. Και να παλέψουμε για συμφωνία και με την Αίγυπτο, γνωρίζοντας όμως ότι η Κρήτη δεν είναι Οθωνοί…

2. Να απαιτήσει ο Πρωθυπουργός  αναβάθμιση του ευρωτουρκικού διαλόγου, με απειλή κυρώσεων στο τραπέζι αλλά και την προοπτική αναθεώρησης της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας και επανεγκαταστάσεις προσφύγων από την Τουρκία στην ΕΕ. ” Η Καγκελάριος Μέρκελ αυτά δεν πρόκειται μόνη της να τα βάλει επί τάπητος, εάν δεν την πιέσει επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης. Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία”.