Οριστικό : κλείνουν τα σύνορα με τη Σερβία

350

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της για τη Σερβία. Από αύριο Δευτέρα (06.07.2020) στις 06:00 το πρωί απαγορεύεται να μπαίνουν στην Ελλάδα Σέρβοι υπήκοοι. Πλήρης επιβεβαίωση του newsit.gr

Το χρονικό μας… προαναγγελθείσας απόφασης επιβεβαιώθηκε. Η Ελλάδα, από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας (06.07.2020) κλείνει τα σύνορά της με τη Σερβία και απαγορεύει τη διέλευση Σέρβων υπηκόων.

Για τις σκέψεις που υπήρχαν στην Αθήνα να κλείσουν τα σύνορα με τη Σερβία εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού στη γειτονική χώρα σας είχε ενημερώσει από νωρίς το newsit.gr. Το μέτρο θα ισχύει έως τις 15 Ιουλίου. Έως τότε θα επιτρέπονται μόνο ουσιώδεις λόγοι διέλευσης.

Την απόφαση να κλείσουν τα σύνορα με τη Σερβία ανακοίνωση η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Όπως αναφέρει στη δήλωσή της, “η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία”.

ΠΗΓΗ: Newsit.gr