Παράταση για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους- Οι νέες ημερομηνίες

181

Παράταση έως και την Τετάρτη 8 Ιουλίου δόθηκε στην κατάθεση αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2020», δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος των πολιτών αλλά και των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν στην υποβολή αιτήσεων το πρώτο διάστημα.

Ειδικότερα οι δικαιούχοι του προγράμματος, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και την Τετάρτη 8 Ιουλίου, στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η διάρκεια του προγράμματος είναι εξάμηνη, από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου. Ωστόσο όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Τουρισμού εξετάζεται η δυνατότητα παράτασης με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό του υπουργείου Τουρισμού η υποβολή των αιτήσεων έχει ως εξής:

  • Σάββατο 4 Ιουλίου: Υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους με τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ 0 – 1
  • Κυριακή 5 Ιουλίου: Υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους με τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ 2 – 3
  • Δευτέρα 6 Ιουλίου: Υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους με τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ 4 – 5
  • Τρίτη 7 Ιουλίου: Υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους με τελευταίο ψηφίο του     ΑΦΜ 6 – 7
  • Τετάρτη 8 Ιουλίου: Υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους με τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ 8 – 9

Να θυμίσουμε ότι η πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Τουρισμός Για Όλους», η οποία άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας 29/06, θα παρέμενε ανοιχτή έως την Κυριακή 5 Ιουλίου, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

Οι αιτήσεις γίνονται με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.  Ως δικαιούχοι του προγράμματος ορίζονται όλα τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018 σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση.

Μέσω του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους», η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει 30 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε 250.000 δικαιούχους να πραγματοποιήσουν σχεδόν μία εβδομάδα διακοπών σε διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα.

insider.gr