Κ. Μητσοτάκης: “Η πιο εμβληματική επένδυση στη χώρα ξεκινά σήμερα να γίνεται πραγματικότητα”

246

“Η πιο εμβληματική επένδυση στη χώρα ξεκινά σήμερα να γίνεται πραγματικότητα”.

Με αυτό το μήνυμα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε σήμερα το πρωί το “παρών” στα εγκαίνια των εργασιών στο Ελληνικό. Στα εγκαίνια των εργασιών για τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στη χώρα, που στέλνει ηχηρό σήμα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων στην παγκόσμια κοινότητα.

“Σήμερα είναι μία πάρα πολύ σημαντική ημέρα. Μία συμβολική ημέρα. Γκρεμίζοντας αυτά τα παλιά άχρηστα κτίρια του παλιού αεροδρομίου βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο. Θα δημιουργηθεί εδώ σε αυτόν τον επί 19 χρόνια εγκαταλειμμένο χώρο το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο. 2.500 στρέμματα. Αλλά, ταυτόχρονα, ο χώρος αυτός έγινε μία κυψέλη ανάπτυξης. Στην πλήρη λειτουργία το ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας. 10.000 θέσεις εργασίας θα ανακοινωθούν μόνο κατά τη φάση κατασκευής. Θα είναι ένα σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον έργο, που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα όπως πιστεύω όλοι την οραματιζόμαστε“, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε και στις δυσκολίες, που έπρεπε να αποτελέσουν παρελθόν, για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα-ορόσημο.

“Δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Όλο το κυβερνητικό επιτελείο εργάστηκε με επιμονή και υπομονή, για να ξεπεράσουμε πολλές νομικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που κληρονομήσαμε από το παρελθόν. Και θέλω να μνημονεύσω τρεις υπουργούς. Τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Χρήστο Σταϊκούρα, την Λίνα Μενδώνη και τους υφυπουργούς μας. Τον κ. Παπαθανάση, τον κ. Οικονόμου. Συνεργάστηκαν άψογα μαζί με τους γενικούς γραμματείς και τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, για να φτάσουμε στο σημείο να έχουν ξεκινήσει για τα καλά τα έργα στο Ελληνικό…”, σημείωσε.

“Όλα αυτά τα χρόνια άλλαξαν οι αντιλήψεις για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη χρήση του χώρου. Γιατί εδώ στο Ελληνικό συγκρούστηκαν δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Η μία που ήθελε το χώρο από τεράστιο πάρκο ή λαχανόκηπο. Μία αντίληψη αδράνειας και μία αντίληψη που αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη ανάκαμψη μέσα από την δημιουργική ώσμωση του ιδιωτικού τομέα με το δημόσιο τομέα…Ο χώρος αυτός θα είναι προσβάσιμος για όλους τους κατοίκους της Αττικής. Και αυτό για μένα έχει προσωπικά τεράστια σημασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους τρεις δημάρχους των όμορων δήμων που και αυτοί έβαλαν τη δική τους σφραγίδα, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα…”, συμπλήρωσε.

Κάνουμε μία νέα αρχή

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι σήμερα χαράσσεται μία γραμμή, που έρχεται, προκειμένου να ορίσει το σύγχρονο μέλλον.

“Σήμερα κάνουμε μία αρχή. Αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Θα χρειαστεί μία δεκαετία για την πλήρη του ανάπτυξη. Αλλά, εν προκειμένω, κάθε ημέρα το ταξίδι, όπως λένε και οι Κινέζοι, ξεκινάει με ένα πρώτο βήμα. Και το πρώτο βήμα γίνεται σήμερα και βέβαια για να φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε το πρώτο βήμα, να μπορέσει να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών, ο επενδυτής να κινητοποιήσει εκατοντάδες εκατομμύρια κεφάλαια, οκτώ δισεκατομμύρια στην πλήρη του ανάπτυξη, έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να αντιμετωπίσουμε όλες τις παθογένειες του παρελθόντος. Σήμερα τραβάμε μία γραμμή με το χθες και ξεκινάμε ένα νέο ελπιδοφόρο μέλλον μαζί, για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που αναπόφευκτα θα προκύψουν σε ένα τέτοιο έργο. Θα ξαναβρισκόμαστε εδώ να επιδιώκουμε την πρόοδο του  να βλέπουμε αυτά τα εγκαταλελειμμένα κτίρια να μετατρέπονται σε κυψέλες δημιουργικής εργασίας. Θέσεις εργασίας που είναι πολύ σημαντικές τώρα που η χώρα βγαίνει από την κρίση του ιού…Η πιο εμβληματική επενδύσεις στη χώρα ξεκινά σήμερα να γίνεται πραγματικότητα…”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

capital.gr