Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ (0-2) στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ για το… πάνω χέρι του Champions League

353

Μεγάλη νίκη με 0-2 μέσα στην Τούμπα πέτυχε χθες η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ του Champions League.

Η Ένωση με σκόρερ τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι (42′) και τον Μάρκο Λιβάγια (81′) ήταν εμφανώς καλύτερο στο ματς και δικαίως κέρδισε. Πλέον, ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ στην 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Προβάδισμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League απέκτησε η ΑΕΚ, η οποία πέρασε με το διπλό από την Τούμπα, επικρατώντας 2-0 του ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι δεν ήταν εντυπωσιακό από πλευράς θεάματος, αλλά οι κιτρινόμαυροι εμφανίστηκαν πιο διαβασμένοι, πιο συγκεντρωμένοι και έφυγαν με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα από τη Θεσσαλονίκη.

Το σκορ άνοιξε ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι με κεφαλιά στο 42ο λεπτό, ενώ στο 81′ ο Μάρκο Λιβάγια με εύστοχη εκτέλεση πεναλτι “κλείδωσε” το τρίποντο. Πλέον, οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με 59 βαθμούς, αλλά η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα έχουν το “πάνω χέρι” στα μεταξύ τους παιχνίδια. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε κακός, δεν απείλησε -ουσιαστικά- την Ένωση και δείχνει πως βρίσκεται σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (46′ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (46′ Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Καντουρί, Τζόλης (56′ Μιχαηλίδης), Στοχ (74′ Λάμπρου), Σβιντέρσκι (56′ Άκπομ).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Mπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Μάνταλος (82′ Σιμάνσκι), Κρίστισιτς, Αλμπάνης (62′ Βέρντε), Λιβάγια (82′ Οικονόμου), Ολιβέιρα (87′ Αραούχο).

Πηγή: iefimerida.gr