Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Επιδότηση οδοιπορικών εξόδων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2020 – 2021

599

Ερώτηση προς τον Υπουργό κ. Ιωάννη Βρούτση

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού, η Βουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Έργων κ. Ιωάννη Βρούτση, η οποία αφορά την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης για όσους δικαιούχους θα κατευθυνθούν προς την ηπειρωτική Ελλάδα, κάτι που ισχύει ήδη για τη νησιωτική, θεωρώντας ότι μια τέτοια μέριμνα θα ήταν μια κίνηση τόνωσης του τουρισμού στις περιοχές αυτές.

Ερώτηση της Βουλευτού προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ιωάννη Βρούτση

Θέμα: Επιδότηση οδοιπορικών εξόδων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2020 – 2021

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με την από 6/2020 Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ για το «Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού για την Περίοδο 2020-2021», προβλέπεται για πρώτη φορά ότι για την ακτοπλοϊκή μετακίνηση των δικαιούχων – ωφελουμένων του προγράμματος εκδίδονται από τους παρόχους ειδικά εισιτήρια, τα Εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού.

Στην τιμή των εισιτηρίων αυτών συμμετέχουν οικονομικά οι πάροχοι με συγκεκριμένο ποσοστό έκπτωσης, ο ΟΑΕΔ με συγκεκριμένο ποσοστό επιδότησης και οι δικαιούχοι – ωφελούμενοι με συγκεκριμένο ποσοστό ιδιωτικής συμμετοχής, εκτός από τους δικαιούχους ΑμεΑ των οποίων το ποσοστό συμμετοχής είναι μηδενικό.

Στην ως άνω δημόσια πρόσκληση δεν λαμβάνεται αντίστοιχη μέριμνα για την κάλυψη μέρους των εξόδων μετακίνησης (οδοιπορικά, έξοδα διοδίων κτλ.) των δικαιούχων – ωφελουμένων προς τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων που βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα.

 Επειδή, υπό τις παρούσες συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί με τα νέα υγειονομικά δεδομένα, οι οδικές μετακινήσεις αποτελούν τον πλέον ασφαλή τρόπο μετακίνησης.

Επειδή, η αντίστοιχη κάλυψη μέρους των οδοιπορικών εξόδων προς τους τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδος θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού στις περιοχές αυτές.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Προτίθεστε να λάβετε μέριμνα για αντίστοιχα Εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού στις οδικές μετακινήσεις ή να καλύψετε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μέρος των εξόδων μετακίνησης προς τους παρόχους που βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα;