Υπέρ της πληρωμής των σχολικών τροχονόμων ο Δήμος Κατερίνης

316

Την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών αναμένει ο Δ.Κατερίνης και η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου σχετικά με την πληρωμή των Σχολικών Τροχονόμων του Δήμου για το διάστημα Απριλίου και Μαΐου 2020 όπου, λόγω κορωνοϊού, παρέμειναν κλειστά τα Σχολεία σ’ ολόκληρη τη Χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ.Κατερίνης – Δημοτικός Σύμβουλος, Γιάννης Νταντάμης, από τη Επιτροπή Σχολικών Τροχονόμων Δ.Κατερίνης στάλθηκε έγγραφο (Α.Π.: 6212/05/2020) προς το Υπουργείο Εσωτερικών και κατατέθηκε ερώτημα για πληρωμή των Σχολικών Τροχονόμων Δ.Κατερίνης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ι.ΝΤΑΝΤΑΜΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Ο κ. Ι.Νταντάμης μιλώντας για το θέμα αυτό στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κατερίνης, ανέφερε ότι οι Σχολικοί Τροχονόμοι λαμβάνουν μηνιαίως το ποσό των 170 ευρώ, που ουσιαστικά αποτελεί έξοδα κίνησης. Ωστόσο, κατά το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου 2020 όπου τα σχολεία, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, παρέμεναν κλειστά, οι Σχολικοί Τροχονόμοι δεν έχουν πάρει καμία αποζημίωση. Τόνισε δε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, είναι υπέρ του να δοθούν αυτά τα χρήματα στους Σχολικούς Τροχονόμους.

Εξήγησε όμως ότι επειδή οι Σχολικές Επιτροπές είναι Νομικό Πρόσωπο, θα έπρεπε να υπάρχει σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ώστε να δοθούν τα χρήματα αυτά για το διάστημα που οι Σχολικοί Τροχονόμοι δεν εργάστηκαν λόγω του κλεισίματος των σχολείων.

«Οι Σχολικοί Τροχονόμοι αποτελούν μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της, καθημερινά, σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Οι Σχολικοί Τροχονόμοι δεν έχουν καμία σύμβαση, τα χρήματα που παίρνουν είναι καθαρά έξοδα μετακίνησης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ι.Νταντάμης μιλώντας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κατερίνης.