Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0: Άνετη νίκη και πρόκριση στον τελικό!

341

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ στη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ-  Στο 65′ ο Μασούρας  άνοιξε το σκορ για τους ερυθρόλευκους – Στο 85′ ο Καμαρά σφράγισε την πρόκριση

Με 4-3-3 και Μασούρα βασικό!
Ο Πέδρο Μάρτινς παρέταξε τον Ολυμπιακό με το αγαπημένο του, πλέον, 4-3-3 και ξεκάθαρη διάθεση να μπει και να πιέσει από το πρώτο λεπτό για να βρει ένα γρήγορο γκολ.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Σα. Αριστερό μπακ ο Τσιμίκας, δεξί ο Ομάρ και ο Μπα με τον Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας. Μπουχαλάκης, Καμάρα, Γκιγιέρμε στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Λοβέρα και Μασούρας στα «φτερά» και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2- 0   | Ηighlights Κύπελλο Ελλάδος - Ημιτελικά 2ος αγώνας|{24.06.2020}

Ενδεκαδάτος ο Τζόλης
Από την πλευρά του, ο Αμπέλ Φερέιρα άφησε στην άκρη το 4-2-3-1 και επέλεξε το 4-3-3 για να έχει έναν παίκτη παραπάνω στην μεσαία γραμμή και να «δέσει» τον άξονα.

Ο Πασχαλάκης υπερασπίστηκε την εστία του «δικεφάλου του βορρά». Αριστερά στην άμυνα ο Γιαννούλης, δεξιά ο Μάτος και ο Ίνγκασον με τον Βαρέλα το δίδυμο στα στόπερ. Ο Εσίτι σε ρόλο «εξαριού», έχοντας μπροστά του Μαουρίτσιο και Ελ Καντουρί. Ο Λημνιός στο αριστερό φτερό, ο Τζόλης στο δεξί και «φουνταριστός» ο Άκπομ.

Πρώτα το μηδέν
Ο ΠΑΟΚ είχε το 3-2 από το ματς της Τούμπας και ξεκάθαρα η στόχευσή του ήταν αρχικά να διαχειριστεί το προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι. Ήταν λογικό και επόμενο να πάει το παιχνίδι στην δύναμη, στην σκληράδα, στην «καταστροφή». Το σύνολο του Φερέιρα περίμενε στα 2/3 του γηπέδου και προσπαθούσε κυρίως από δεξιά να «χτυπήσει» την αδυναμία του Ολυμπιακού να έχει ανασταλτική ισορροπία, καθώς ο Λοβέρα αρκετές φορές δεν έδινε τις βοήθειες που έπρεπε στον Τσιμίκα, με αποτέλεσμα ο Μάτος και ο Τζόλης να δημιουργούν ρήγματα. Από μία συνεργασία των δύο ακραίων του ΠΑΟΚ, προήλθε και η μεγάλη ευκαιρία του Λημνιού στο 30’, ο οποίος σούταρε εντελώς άστοχα αν και μόνος του από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Ολυμπιακός που από την αρχή του ματς πήρε τον έλεγχο της μπάλας, δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και τους ανοιχτούς χώρους που θέλει για να απλώσει το παιχνίδι του, να πατήσει περιοχή από τα άκρα και να απειλήσει. Έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα ενώ στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Μάρτινς έκανε πράξη αυτό που του «φώναζε» η εικόνα της ομάδας του στην δημιουργία. Το ματς ήθελε Φορτούνη και αυτόν έβαλε αντί του Μπουχαλάκη πριν καν φύγει το ημίχρονο!

Η κάθετη του διεθνή μέσου στον Τσιμίκα έφερε και την μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο ημίχρονο αλλά το διαγώνιο σουτ του Μασούρα δεν βρήκε στόχο στο 43’!

Αμφότερες οι δύο ομάδες, περισσότερο φυσικά ο ΠΑΟΚ, είχαν στο μυαλό τους πρώτα το μηδέν στην άμυνα. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Οι γηπεδούχοι δεν πήραν ρίσκα που μπορεί να τους έφερναν σε δύσκολη θέση και ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση του Μαρτίνς να ανεβάσει ένταση και ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο.

Η… τρίτη και φαρμακερή του Μασούρα
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού πέρασε στο ματς τον Ραντζέλοβιτς αντί του αρνητικού Λοβέρα. Η απάντηση από τον τεχνικό του ΠΑΟΚ και ενώ οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν καλές φάσεις με Μασούρα(54’) και Ελ Αραμπί(59’ κεφαλιά και απόκρουση Πασχαλάκη) ήταν τριπλή αλλαγή με την είσοδο των Σβιντέρκσι, Ροντρίγκο και Λάμπρου για να αποκτήσει φρεσκάδα και τρεξίματα σε άκρα και επίθεση ο «δικέφαλος».

Ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα, ανέβασε όπως αναμενόταν την ένταση στο παιχνίδι του και στο 65’ κατάφερε να φτάσει στο γκολ! Ο Καμαρά έκανε από δεξιά την σέντρα ανάμεσα στα στόπερ του ΠΑΟΚ, ο Ίνγκασον έχασε την φάση και στο δεύτερο δοκάρι ο Μασούρας με κεφαλιά «ψαράκι» νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0!

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σκορ πρόκρισης και ο Φερέιρα τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο των Μπίσεσβαρ και Λάμπρου αντί των Εσίτι και Μάτος, δίνοντας εντολή να ανέβουν ψηλά οι γραμμές, ενώ είχε στο γήπεδο μισή ντουζίνα δημιουργικούς παίκτες!

Το «θωρηκτό» Καμαρά… σφράγισε την πρόκριση στον τελικό!
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε την μπάλα, ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν άριστα οργανωμένος και δεν έδινε χώρους στον αντίπαλο. Οι φιλοξενούμενοι από μία στημένη μπάλα είχαν την μεγάλη τους ευκαιρία στο 83’ αλλά ο Σα έδειξε την μεγάλη του κλάση στην κεφαλιά του Βαρέλα. Οι «ασπρόμαυροι» άφηναν πολλούς χώρους, ο Ελ Αραμπί στο 83’ έκανε τρελό… τσαφ απέναντι στον Πασχαλάκη και στο 85’ ο Ολυμπιακός «σφράγισε» την πρόκριση στον τελικό!

Ο Φορτούνης έκλεψε την μπάλα από τον Γιαννούλη, έδωσε στον Καμαρά και ο Αφρικανός χαφ του Ολυμπιακού επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση! Πήρε παραμάζωμα την άμυνα του ΠΑΟΚ. δεν κατάφερε ούτε ο Μαουρίτσιο να τον σταματήσει και με δυνατό δεξί νίκησε τον Πασχαλάκη. Απίθανη ενέργεια.

Το 2-0 δεν είχε επιστροφή. Οι Πειραιώτες ανέτρεψαν το σκορ του πρώτου αγώνα, πήραν το εισιτήριο για τον τελικό με την ΑΕΚ και μετά από τρία χρόνια αναγκάζει τον ΠΑΟΚ να δει το σπουδαίο παιχνίδι για το τρόπαιο από την τηλεόραση…

MAN OF THE MATCH: Μαντί Καμαρά. Τρομερό παιχνίδι από τον μέσο του Ολυμπιακού. Ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό. Εκτός από την δουλειά που έκανε στην μεσαία γραμμή, «έφτιαξε» με ασίστ το γκολ στον Μασούρα, πέτυχε ο ίδιος με ατομική ενέργεια το 2-0 και δίχως αμφιβολία ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πέρασε στο παιχνίδι πριν τελειώσει το ημίχρονο γιατί ο Μαρτίνς ορθά έκρινε πως η ομάδα του, τον είχε άμεσα ανάγκη. Ο Κώστας Φορτούνης έκανε τον Ολυμπιακό πιο γρήγορο, έβαλε φαντασία στην δημιουργία ενώ από δική του ενέργεια ξεκινά το δεύτερο γκολ.

Στο ύψος του και ο Σα, με την σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Βαρέλα. Μία απόκρουση σε ένα καθοριστικότατο σημείο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ δεν βοήθησε. Κυρίως δημιουργικά κινήθηκε σε ρηχά νερά, καθώς ούτε ο Εσίτι, ούτε ο Ελ Καντούρι αλλά ούτε και ο Μαουρίτσιο έδωσαν το κάτι παραπάνω.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ίνγκασον έχασε την σέντρα του Καμαρά στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού και έδωσε την ευκαιρία στον Μασούρα να σκοράρει. Δεν έχει καλή τοποθέτηση στο σώμα του, δεν «καθαρίζει» την φάση και έχει ξεκάθαρη ευθύνη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Κάϊπερς, άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί και δεν σφύριζε εύκολα. Σωστή η δεύτερη κίτρινη στον Ελ Καντουρί. Στο 2-0 του Ολυμπιακού και ενώ ο ΠΑΟΚ φωνάζει για «παράνομη» είσοδο του Φορτούνη στον αγωνιστικό χώρο από την πλάγια γραμμή, το βίντεο ήταν ξεκάθαρο. Ο τέταρτος έχει δώσει το «οκ» στον Έλληνα μέσο να επιστρέψει στο χορτάρι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός… φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν και πάλι αποτελεσματικός και χάρη στο εξαιρετικό βράδυ του Καμαρά αλλά και στην γενικότερη ανωτερότητά του, πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου τον περιμένει η ΑΕΚ.

Πηγή:gazzetta.gr