Τέλος ο Ομπράντοβιτς από τη Φενέρμπαχτσε

259

Μετά από επτά χρόνια κοινής πορείας, Φενέρμπαχτσε και Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους. Μια EuroLeague, τέσσερα πρωταθλήματα και τρία κύπελλα ο απολογισμός του Σέρβου.

Μετά από επτά χρόνια κοινής πορείας, Φενέρμπαχτσε και Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αποφάσισαν πως ο κύκλος έκλεισε. Ο Αλί Κοτς συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον 60χρονο πολυνίκη προπονητή χωρίς να φτάσουν σε κάποια συμφωνία και τελικά επτά χρόνια μετά από την πρώτη τους χειραψία, πίσω στον Ιούλιο του 2013, χώρισαν τους δρόμους τους με αποτέλεσμα η πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2017 να βρίσκεται πλέον σε διαδικασία ανοικοδόμησης.

Ο Ομπράντοβιτς έφτασε στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα της Δευτέρας (15/6) και αμέσως συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο και με τον τζένεραλ μάνατζερ της Φενέρμπαχτσε. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος, Αλί Κοτς, έδινε μια μεγάλη συνέντευξη στο κανάλι του συλλόγου, λέγοντας στο φινάλε της πως “ο Ζέλικο είναι ένας θρύλος και μπορεί να μείνει για όσο θέλει στην ομάδα, αν και το μπάτζετ μας θα μειωθεί δραματικά και δεν θα φτάσει τα 30 εκατομμύρια“.

Κοτς και Ομπράντοβιτς είχαν και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη συνάντηση, με τον Σέρβο προπονητή να έχει ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη χωρίς τον ατζέντη του, Άλεξάντερ Ράσκοβιτς. Κι αν οι πληροφορίες έλεγαν ότι ο Κοτς έριξε στο τραπέζι μπάτζετ 15+5 εκατομμυρίων ευρώ για την ερχόμενη σεζόν, ο Ζοτς αποφάσισε ότι έφτασε το τέλος για εκείνον στον κατά σειρά έκτο σταθμό της προπονητικής του καριέρας μετά από την Παρτίζαν, τη Μπανταλόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μπένετον Τρεβίζο και τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φενέρμπαχτσε:

Όπως ήταν γνωστό ο αξιότιμος προπονητής μας Ζέλικο Ομπράντοβιτς την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τον Αλί Κοτς και τον Σεμίχ Οζσόι για το σχεδιασμό της νέας σεζόν. Μετά τις διαπραγματεύσεις ο προπονητής γύρισε στη χώρα του και ήθελε να πάρει την τελική απόφαση μετά από τη συνάντηση με την οικογένειά του. Δυστυχώς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σήμερα ότι ο προπονητής έστειλε την απάντησή του στην ομάδα μας και αποφάσισε να μείνει χωρίς ομάδα για ένα χρόνο. Ως ο αρχιτέκτονας των αμέτρητων επιτυχιών που ήλθε στην οικογένεια της Φενέρμπαχτσε τη σεζόν 2013-14 και κατέκτησε την Euro League το 2017 πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του, καθώς έγραψε με χρυσά γράμμα το όνομά του στη ιστορία του συλλόγου. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ένας θρύλος της Φενέρμπαχτσε, θα συνεχίσει να είναι μέλος της οικογένειάς μας για πάντα, με τα επιτεύγματα και απερίγραπτη χαρά που μας έφερε“.

Με τη Φενέρμπαχτσε ο Ομπράντοβιτς κατέκτησε μία EuroLeague (2017) απέναντι στον Ολυμπιακό στο Sinan Erdem Dome, τέσσερα πρωταθλήματα Τουρκίας (2014, 2016, 2017, 2018) και τρία κύπελλα Τουρκίας (2016, 2019, 2020). Όλα πλέον δείχνουν ότι για τουλάχιστον έναν χρόνο θα μείνει εκτός μπάσκετ, ώστε να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στην ήπειρο και να εκτιμήσει αν θα γυρίσει το 2021 στους πάγκους ή αν προτιμήσει να βγει οριστικά στη σύνταξη.

Όσο για τον αντικαταστάτη του; Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι ο πρώτος στόχος, ο άνθρωπος στον οποίο ο Αλί Κοτς θέλει να δώσει τη σκυτάλη. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, από την άλλη, θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον έναν χρόνο.

sports24.gr