Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε κρούσμα στις φυλακές Κορυδαλλού

391

Πρόκειται για 33χρονο, που μεταφέρθηκε  στο νοσοκομείο «Σωτηρία» – Σε απομόνωση άλλοι τρεις κρατούμενοι που ήταν όλοι στο ίδιο κελί

Συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Τρίτης ένα νέο κρούσμα κορωναϊού.

Το κρούσμα εντοπίστηκε στη δεύτερη πτέρυγα του καταστήματος κράτησης στον Κορυδαλλό και πρόκειται για 33χρονο, ο οποίος διακομισθηκε από τα εξωτερικά ιατρεία του Ιπποκρατείου στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

O 33χρονος κρατούμενος λιβυκής καταγωγής ήταν σε κελί μαζί με άλλους τρεις, οι οποίοι όπως αναφέρουν πληροφορίες από τις φυλακές Κορυδαλλού έχουν ήδη μπει σε απομόνωση.

Επειδή παράλληλα είχε και πολύ πρησμένους λεμφαδένες, ο γιατρός των φυλακών έδωσε εντολή να μεταφερθεί το απόγευμα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου του πήραν δείγμα και το έστειλαν σε εξωτερικό εργαστήριο προκειμένου να εξεταστεί για κορωνοϊό.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το εργαστήριο έβγαλε ότι ο 33χρονος είναι «οριακά θετικός», γι’ αυτό διακομίστηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Σωτηρία, για νοσηλεία και παράλληλα να υποβληθεί σε δεύτερη εξέταση, που θα δείξει αν πράγματι νοσεί από COVID-19.

Ωστόσο αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός και μπήκαν σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα, γι’ αυτό μπήκε σε καραντίνα όλη η Β΄ πτέρυγα των φυλακών και ταυτόχρονα ξεκίνησε ιχνηλάτηση για να διαπιστωθεί με ποιους έχει έλθει σε επαφή ο 33χρονος.

Αύριο αναμένεται στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο και ιχνηλάτηση.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες θα εξεταστεί ιδίως με ποιούς προαυλιζόταν καθώς φέρεται να είχε συμπτώματα ίωσης αρκετές ημέρες.

protothema.gr