Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους

1235

Στο πλαίσιο της 13ης Διεθνούς Ποδηλατοδρομίας – Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα κίνημα στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2008

Δεκάδες ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης σε μια γιορτή διεκδίκησης για το ποδήλατο, το περιβάλλον και το ελεύθερο σώμα.

Thestival.gr 13η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία Θεσσαλονίκης
bike-1
bike-2
bike-3

Με τις εμφανίσεις του κόσμου να ποικίλουν, το κεντρικό μήνυμα που εκπέμφθηκε θέλει τη Θεσσαλονίκη να γίνει φιλική προς το ποδήλατο.

Ορισμένοι συμμετέχοντες επέλεξαν να γράψουν συνθήματα πάνω στο σώμα τους (bodypainting) αναφορικά με τις φυλετικές διακρίσεις, τον ρατσισμό, το περιβάλλον και το κλίμα, στέλνοντας ένα μήνυμα ειρήνης και προστασίας της φύσης.

bike-4
bike-5
bike-6

Η φράση «Black lives matter» που απασχόλησε όλο τον πλανήτη, μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, δεν έλειψε από την ποδηλατοδρομία, αφού έγινε ορατή σε σώμα ποδηλάτη.

bike-7
bike-8
bike-9

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.

Η φιλοσοφία πίσω από το κίνημα – σύμφωνα με τους διοργανωτές – είναι «να δείξουμε συμβολικά πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στη ρύπανση και στη βία».

protothema.gr