ΣΥΡΙΖΑ: Προ των πυλών το “μεγάλο ξεκαθάρισμα”

309

Όλοι εναντίον όλων είναι στον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας μετράει …μήνες για να σταματήσει να βαδίζει σε τεντωμένο εσωκομματικό σκοινί. Μέχρι να πραγματοποιηθεί δηλαδή, το πολυθρύλητο συνέδριο “μετασχηματισμού” του ΣΥΡΙΖΑ.

Θρυαλλίδα Παπαδημούλη

Θρυαλλίδα εξελίξεων υπήρξε και η υπόθεση Παπαδημούλη αφού ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έφερε “ίλιγγο” στο κόμμα και τον πρόεδρό του με τις επιδόσεις του στο real estate.

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα βρέθηκε σε “δεινή” θέση: Αφενός εξεμάνη μόλις είδε τα δημοσιεύματα για την προσθήκη και νέων ακινήτων στη συλλογή  του Δημήτρη Παπαδημούλη, αφετέρου ήταν πολύ ξεκάθαρο στον ίδιο από την αρχή ότι έχει “εγκλωβιστεί” σε αδιέξοδο: Ο επί σειρά πολλών ετών ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι μόνον επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος αλλά και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου. Ήτοι,  πρόβλημα σοβαρό η κάλυψή του, πρόβλημα ακόμα σοβαρότερο ενδεχομένως, το “άδειασμά” του.

Εδώ έφτασε μέχρι την Αίγινα για να πείσει τον Στέλιο Κούλογλου ( έτερο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) να πέσουν οι τόνοι και να μην ανεξαρτητοποιηθεί σε ένδειξη “διαμαρτυρίας” και μάλιστα πρινβ βγουν τα νέα αποκτήματα του κ. Παπαδημούλη στη φόρα ( σ.σ τα έξι νέα ακίνητα από αγόρασε και ενοικίασε μέσω ΜΚΟ σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Χθες,  ξέσπασε νέο επεισόδιο, όταν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την ευρωομάδα σε “σύσκεψη” προφανώς για …μασάζ και να “κλείσει” το θέμα.

“Βαρίδια”

Στήθηκε ξανά καυγάς και δη τρικούβερτος. Με τον Στέλιο Κούλογλου να ζητεί την παραίτηση Παπαδημούλη και τον Α. Τσίπρα να προσπαθεί να χαμηλώσει το θέμα: Δεν έπρεπε να κινηθεί έτσι αλλά δεν παρανόμησε, οπότε πάμε παρακάτω, ήταν το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις περιπτώσεις αυτές βέβαια, ισχύει πάντα το ίδιο ερώτημα: Ένας καλός καυγάς καθαρίζει την ατμόσφαιρα ή σου χαρίζει έναν ισόβιο εχθρό;

Εν προκειμένω, το απόστημα έσπασε μεν, δεν καθάρισε δε.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι  ξεκάθαρα “βαρίδι”  για τον Αλέξη Τσίπρα, το οποίο θα σέρνει αναγκαστικά μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές.

Ούτε η υπόλοιπη ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια είναι ακριβώς αυτό που ονομάζεται … dream team για τον αντικειμενικά κρίσιμο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι ευρωβουλευτές των μεγάλων κυρίως, πολιτικών κομμάτων.

Και αν ο κ. Τσίπρας , για λόγους τακτικής ( και …ανάγκης) έχει εμφανώς συνθηκολογήσει με το γεγονός ότι υπάρχουν “βαρίδια” απ τα οποία δεν μπορεί να απαλλαγεί ,  υπάρχουν έτερα πεδία, στα οποία φέρεται αποφασισμένος να “σπάσει” κομματικά αυγά.

Το διαμήνυσε πρόσφατα μέσω των Δελφών: Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω είπε. Οι ηγέτες, πρέπει να αφήσουν πίσω φιλίες κ κόντρες και να συμπορευτούν με βάση κριτήρια συναντίληψης, σημείωσε ( σε ελεύθερη αλλά πιστή απόδοση).

Θα προχωρήσω με όσους είναι σε θέση να ακολουθήσουν το νέο δρόμο για τον “μετασχηματισμό” του ΣΥΡΙΖΑ εννόησε, για αυτό και άνοιξε το “κουτί της Πανδώρας” ξανά στο εσωτερικό του κόμματος.

capital.gr