Ποδόσφαιρο: Η Ελλάς ξανά στο επίκεντρο

414

Όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατόπιν πρόσφατης τηλεφωνικής επαφής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA  Αλεξάντερ Τσέφεριν, το Πολιτιστικό Κέντρο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» θα υποδεχθεί την κλήρωση των ομίλων των δύο διασυλλογικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων για το 2020-2021, που συνήθως διεξάγεται κάθε Αύγουστο στο Μονακό. Μαζί θα τελεστεί και η βράβευση του Κορυφαίου Ποδοσφαιριστή της Χρονιάς που ακόμη τρέχει, καθώς και άλλες ετήσιες βραβεύσεις της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Πρόκειται για μία από τις πολλές αποφάσεις που έλαβε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, αν και τελικά δεν ξεκαθάρισαν όλα τα ανοικτά θέματα. Ανακοινώθηκε ότι οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και βεβαίως ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι όλοι μονοί αγώνες που θα διεξαχθούν στις 12-23 Αυγούστου στη Λισσαβώνα, στις έδρες των Μπενφίκα και Σπόρτινγκ. Ομοίως η τελική οκτάδα του Γιουρόπα Λιγκ θα παιχθεί στη Γερμανία στις 10-21 Αυγούστου, στις πόλεις Ντίσελντορφ, Ντούισμπουργκ, Γκελζενκίρχεν και Κολωνία, με την τελευταία να φιλοξενεί τον τελικό. Οι κληρώσεις των προημιτελικών και των ημιτελικών θα γίνουν στις 10 Ιουλίου.

Αντιθέτως, παραμένει ασαφές τι θα γίνει με τις ρεβάνς των φάσεων των «16» στα δύο Κύπελλα, όπως το Γουλβς – Ολυμπιακός, αφού η UEFA δεν αποφάσισε εάν θα γίνουν στις έδρες των γηπεδούχων ή σε ουδέτερα γήπεδα. Μόνο για τα ζευγάρια Ιντερ – Χετάφε και Σεβίλλη – Ρόμα, όπου δεν είχαν γίνει ούτε τα πρώτα ματς, αποφασίστηκε να γίνουν σε μονούς αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα (που ακόμη δεν έχουν επιλεγεί). Ασαφές παραμένει και εάν θα υπάρχει κόσμος στις εξέδρες στα Final-8, με τον κ. Τσέφεριν να δηλώνει ότι ελέγχεται καθημερινά η κατάσταση με τον κορωνοϊό κι η απόφαση θα ληφθεί εν ευθέτω χρόνω.

Μονοί θα είναι πάντως όλοι οι προκριματικοί των διοργανώσεων του 2020-21, πλην των πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ που θα είναι διπλοί. Οι όμιλοι θα διεξαχθούν κανονικά. Η Κωνσταντινούπολη και το Γκντασκ, που θα φιλοξενούσαν τους φετινούς τελικούς, θα περιμένουν έως το 2021.

kathimerini.gr