Πέθανε η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη

567

Μια από τις πιο ευγενικές και αξιοπρεπείς παρουσίες του ελληνικού θεάτρου, που αναμετρήθηκε, κατά την διάρκεια της πολύχρονης καριέρας της με πολλούς, διαφορετικούς και απαιτητικούς ρόλους, η Άννυ Πασπάτη, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Έφυγε χθες από τη ζωή και κηδεύτηκε σήμερα στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη από όπου αποφοίτησε το 1966. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1963 στην ταινία «Αγάπησα και πόνεσα» ενώ συνέχισε με κινηματογραφικές συμμετοχές στις ταινίες «Ένα αστείο κορίτσι», «Εν ονόματι του νόμου» κ.α.

Πασπατη_Εθνικο
Η Άννυ Πασπάτη, το 1973, στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Αλκιβιάδης»

 

Ο χώρος, ωστόσο, στον οποίο έδρασε καλλιτεχνικά, κατά κύριο λόγο, ήταν το θέατρο το οποίο υπηρέτησε πιστά επί δεκαετίες ολόκληρες δοκιμάζοντας τον εαυτό της σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, από αρχαία τραγωδία μέχρι σύγχρονη κωμωδία. Μακροχρόνια και στενή υπήρξε η συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο λαμβάνοντας μέρος, από το 1965 έως το 1994, σε 78 παραστάσεις του μεταξύ των οποίων και οι τραγωδίες «Τρωάδες», «Εκάβη», «Ηλέκτρα», «Επτά επί Θήβας» αλλά και τα θεατρικά έργα «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», «Δωδέκατη Νύχτα»,κ.α.Παράλληλα όμως έκανε σημαντικές συνεργασίες και με ελεύθερους θιάσους.

Πσσπατη__Ανδριανος
Η Άννυ Πασπάτη με τον Βάσο Ανδριανό στην δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Μεθοριακός Σταθμός»

 

Η Άννυ Πασπάτη εργάστηκε και την τηλεόραση. Συμμετείχε σε πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως ο θρυλικός «Μεθοριακός Σταθμός».

protothema.gr