Μακελειό στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας: Ένας αστυνομικός νεκρός, ένας σε κρίσιμη κατάσταση και ένας πολίτης τραυματίας

323

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών που προκάλεσαν μακελειό με έναν νεκρό, έναν σε κρίσιμη κατάσταση και έναν ακόμα τραυματία, έχει εξαπολύσει η αστυνομία στο Δυτικό Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, μετά από ένοπλη επίθεση που δέχθηκαν αστυνομικοί την Παρασκευή το πρωί.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της πολιτείας, Naila Hassan, οι δύο αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά όταν επιχείρησαν να σταματήσουν όχημα για έλεγχο. Κατά τη διαφυγή του, το αυτοκίνητο παρέσυρε και έναν πολίτη πεζό, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά η κατάστασή του δεν χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα, ωστόσο, υπέκυψε ο ένας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τι όπλο χρησιμοποιήθηκε εναντίον των αστυνομικών, δήλωσε όμως ότι οι δράστες άνοιξαν πυρ χωρίς να προκληθούν.

Η αστυνομία δεν αποκλείει να υπήρξε και συνεργός. Σε κάθε περίπτωση, ο άνθρωπος που πυροβόλησε τους αστυνομικούς, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο λίγα μέτρα παρακάτω και διέφυγε με άλλο όχημα.

australia_aukland1

Αυτόπτης μάρτυρας άκουσε πέντε ή έξι πυροβολισμούς. Άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε πυροβολισμούς και μετά διέκρινε δύο άτομα να τρέπονται σε φυγή και να πηδούν ένα φράκτη, πριν διαφύγουν από την αστυνομία.

Άλλος μάρτυρας, δήλωσε στην αστυνομία ότι είδε δύο άντρες να μπαίνουν σε ένα ασημί Mazda Demio και να διαφεύγουν με μεγάλη ταχύτητα.

Όπως ανέφεραν μάρτυρες, μόλις σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, εργάτες που δούλευαν σε επισκευή δρόμου, έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στους τραυματισμένους αστυνομικούς.

Έξι ντετέκτιβς και δεκάδες αστυνομικοί έχουν επιφορτιστεί με μοναδική τους αποστολή τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ή του δράστη.

Το μεσημέρι, η αστυνομία προσήγαγε έναν νεαρό άντρα και μία νεαρή γυναίκα, οι οποίοι ακολούθησαν απρόθυμοι τους αστυνομικούς, δίχως αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για τους δράστες.

protothema.gr