Ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε “διορθωτικές κινήσεις” στην κυβέρνηση

226

“Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…”.

Με αυτό το σχόλιο απάντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο Ισραήλ, όταν ερωτήθηκε για τα σενάρια του ανασχηματισμού.

“Η στρατηγική σχέση είναι δεδομένη. Η σχέση Ελλάδας – Ισραήλ είναι μια σχέση με βάθος και περιεχόμενο. Επιδιώκουμε να τη διευρύνουμε και σε νέα πεδία”, είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, ο τουρισμός και ο ξενοδοχειακός κλάδος, η πράσινη οικονομία και η διαχείριση των υδάτων, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες. “Βλέπω τεράστιο ενδιαφέρον και στο κομμάτι της υψηλής τεχνολογίας για τον απλούστατο λόγο ότι η πλευρά του Ισραήλ έχει σημαντικές επιχειρήσεις κι εμείς έχουμε τους μηχανικούς, το ανθρώπινο κεφάλαιο αλλά και την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά”, πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην προκλητικότητα της γείτονος, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι το θέμα στη συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, στη συνάντησή τους. “Έθεσα τη μεγάλη εικόνα του αποσταθεροποιητικού ρόλου της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο”, τόνισε στους δημοσιογράφους. “Διαβάζω με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις Τούρκων αξιωματούχων για τη Συμφωνία, οι οποίες είναι αντικρουόμενες”, συμπλήρωσε για τις αντιδράσεις της Άγκυρας που σχετίζονται με τη Συμφωνία Οριοθέτησης Θαλάσσιων Ζωνών Ελλάδας-Ιταλίας.

capital.gr