Κύπελλο Ιταλίας, Γιουβέντους-Νάπολι: Ο πρώτος τελικός στην εποχή του κορωνοϊού

468

Γιουβέντους και Νάπολι τίθενται για πρώτη φορά αντιμέτωπες σε τελικό του Coppa Italia στο ουδέτερο Ολίμπικο της Ρώμης (22:00, MEGA) – Αυτός είναι ο πρώτος τελικός σε ένα από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μετά την πανδημία του κορωνοϊού

Ψηφιακοί οπαδοί, self service απονομή της κούπας και των μεταλλίων. Ο φετινός τελικός του Coppa Italia αν μη τι άλλο θα μείνει στην ιστορία, κι αυτό όχι μόνο γιατί είναι ο πρώτος από το Big-5 του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία) που θα διεξαχθεί, αλλά και για τις ιδιαίτερες συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια, αλλά και στο φινάλε της αναμέτρησης Γιουβέντους-Νάπολι.

Η ιταλική Ομοσπονδία φρόντισε να… γεμίσει τις άδειες κερκίδες του Ολίμπικο με… ψηφικούς οπαδούς των δύο ομάδων σε μια προσπάθεια της να θυμίζει κάτι από ποδοσφαιρικό γήπεδο το στάδιο της αιώνιας πόλης, ενώ στο φινάλε παράγοντες και πολιτικοί δεν θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με την κούπα, καθώς ο αρχηγός της νικήτριας θα παραλάβει μόνος του το τρόπαιο (όπως και όλοι οι παίκτες τα μετάλλια τους).

Το πως θα μας φανούν όλα αυτά θα το συζητήσουμε στο φινάλε του τελικού, που αν δεν αναδείξει νικήτρια κάποια ομάδα μετά το 90λεπτο δεν θα δούμε παράταση, αλλά κατευθείαν πέναλτι.

Μπιανκονέρι και Παρτενοπέι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι σε τελικό και το 2011 (πάλι στο Ολίμπικο) με την Νάπολι να επικρατεί με 2-0 με γκολ του Καβάνι στο 63’ με πέναλτι και του Χάμσικ στο 83’, ενώ φέτος και οι δύο έχουν κερδίσει εντός έδρας για το πρωτάθλημα (4-3 η Γιούβε και 2-1 η Νάπολι).

Ο Μαουρίτσιο Σάρι (επί τρία χρόνια τεχνικός της Νάπολι) δεν υπολογίζει τους Κιελίνι, Ντεμιράλ, Ιγουαΐν (23/5), μάλλον θα κρατήσει στον πάγκο τον Πιάνιτς ενώ υπολογίζει στον Ράμσεϊ και φυσικά στη δίψα του Ρονάλντο για έναν ακόμη τίτλο καθώς ο Πορτογάλος αγωνίζεται στον 31ο τελικό της καριέρας του (έχοντας σηκώσει 21 κούπες).

Στη Νάπολι ο πρόεδρος της ομάδες Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις για μία ακόμη φορά έβαλε.. φωτιά εξαπολύοντας επίθεση κατά του… μισθοφόρου Σάρι, ενώ κι ο τεχνικός Γκατούζο έβγαλε νεύρα διώχνοντας από την προπόνηση για.. αδιαφορία τον Λοσάνο. Ερωτηματικό αποτελεί η παρουσία του Κώστα Μανωλά ο οποίος επέστρεψε στις προπονήσεις πριν από λίγες ημέρες.

Πιθανές ενδεκάδες
Νάπολι (4-3-3): Μερέτ – Ντι Λορέντζο, Κουλιμπαλί, Μαξίμοβιτς, Μάριο Ρούι – Φαμπιάν Ρουίθ, Ντέμε, Ζιελίνσκι – Καγεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε.

Γιουβέντους (4-3-3): Μπουφόν – Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Αλεξ Σάντρο – Κεντίρα, Μπεντανκούρ, Ματουιντί – Ντόουγκλας Κόστα, Ντιμπάλα, Ρονάλντο
protothema.gr