Δικαίωση για την Beat: Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος καλείται να καταβάλει 20.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση

366

Με μία ανάρτησή του στο facebook το βράδυ της Τρίτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Beat, Νίκος Δρανδάκης, έκανε γνωστό πως βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για την αγωγή που έκανε ο ίδιος και η εταιρεία Beat κατά του Θύμιου Λυμπερόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση.

 

Ο κ. Δρανδάκης αναφέρει πως το δικαστήριο έκανε δεκτούς όλους τους αγωγικούς ισχυρισμούς, τους οποίους υιοθετεί στο σύνολό τους και υποχρεώνει το Θύμιο Λυμπερόπουλο να καταβάλει στην Beat 20.000 ευρώ, ποσό ιδιαίτερα υψηλό για τις περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Beat δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην σκανδαλώδη υποστήριξη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Λυμπερόπουλο, σημειώνοντας πως έκαναν την αγωγή παρά αυτήν την υποστήριξη και τελικά δικαιώθηκαν.

Υπενθυμίζεται πως είχε παρευρεθεί στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του Θύμιου Λυμπερόπουλου ο τότε υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Δρανδάκη:

“Πέρασε ενάμισης χρόνος από τη δικαστική εκδίκαση της αγωγής που έκανα εγώ και η Beat στον Θύμιο Λυμπερόπουλο για τις άθλιες συκοφαντίες που εκτόξευε επί μήνες σε όλους μας για φοροδιαφυγή και παρανομίες.

Από τότε ο κόσμος που ζούμε άλλαξε πολύ. Σαν να πέρασε μια δεκαετία, και όλοι μας έχουμε αφήσει πίσω μακρυά τις συνθήκες εκείνης της εποχής, και αυτό είναι υπέροχο. Όμως, για λόγους ιστορικότητας και δικαιοσύνης, αξίζει να αναφέρουμε ότι η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε και είναι κόλαφος για τον Θύμιο Λυμπερόπουλο: κάνει δεκτούς όλους τους αγωγικούς μας ισχυρισμούς, τους οποίους υιοθετεί στο σύνολό τους και υποχρεώνει τον εναγόμενο να καταβάλει στην εταιρεία το ποσό των 20.000 Ευρώ (οι δικηγόροι μας λένε ότι είναι εξαιρετικά υψηλό για περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμησης).

Κάναμε τότε την αγωγή γιατί πιστεύαμε ότι, παρά την σκανδαλώδη υποστήριξη του εναγόμενου από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Μεταφορών και κάποιους επιφανείς της κοινωνικής ζωής, ζούσαμε ακόμα σε κράτος δικαίου. Δικαιωθήκαμε, και χαιρόμαστε που έγινε ένα ακόμα βήμα ώστε οι συκοφάντες να το σκέφτονται διπλά πριν σπιλώνουν ανθρώπους και καριέρες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους συνεργάτες μου για την υποστήριξη στις δύσκολες εκείνες μέρες, καθώς και το δικηγορικό μας γραφείο Κυριακίδης – Γεωργόπουλος”.

timeline.gr