Η ΕΛΑΣ εντόπισε την κοκκινομάλλα που απήγαγε τη Μαρκέλλα – Βρίσκεται σε πόλη εκτός Θεσσαλονίκης

424

Εντείνονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της μυστηριώδους γυναίκας που φέρεται να άρπαξε την 10χρονη Μαρκέλλα από την Κάτω Τούμπα και την κράτησε επί 44 ώρες πριν την αφήσει κοντά σε βενζινάδικο της Καλαμαριάς, όπου βρέθηκε από περίοικο.

Τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές έρευνες στρέφονται και εκτός Θεσσαλονίκης καθώς, σύμφωνα με πηγές των διωκτικών Αρχών, εξετάζεται η εκδοχή η γυναίκα αυτή να βρίσκεται σε περιφερειακή πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου διέφυγε μόλις απελευθέρωσε την ανήλικη.

Νωρίτερα έγινε γνωστό, με βάση τα ευρήματα των πρώτων τοξικολογικών εξετάσεων, ότι στον οργανισμό της ανήλικης ανιχνεύτηκαν φαρμακευτικές ουσίες που εμπίπτουν στις διατάξεις των ψυχοτρόπων ουσιών.

Δικηγόρος αδερφού Μαρκέλλας: Θέμα ωρών η σύλληψη – Θα καταθέσουμε αίτημα για την επιμέλεια

Θέμα ωρών, αν όχι λίγο ημερών, χαρακτήρισε τη σύλληψη της γυναίκας που άρπαξε τη 10χρονη Μαρκέλλα από την περιοχή της Τούμπας, η δικηγόρος του αδερφού της, Ανθούλα Ανάσογλου.

O αδερφός του κοριτσιού μετέβη το πρωί στην Εισαγγελία Ανηλίκων όπου έγινε ακρόαση και μια μεγάλη συζήτηση.

Όπως είπε η ίδια, σύμφωνα με το thestival σε περίπτωση που το περιβάλλον της μητέρας κριθεί ακατάλληλο, τότε ο αδερφός της θα καταθέσει αίτηση για την επιμέλειά της.

“Ετοιμάζουμε μια αίτηση, θα γίνει έρευνα για το περιβάλλον, προτάσσουμε πάνω απ’ όλα το σπίτι στο οποίο ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, το οποίο είναι το σπίτι της γιαγιάς”, σημείωσε η κα Ανάσογλου.

Παράλληλα γνωστοποίησε πως η πλευρά του αδερφού της ανήλικης ζήτησε άδεια προκειμένου να την επισκεφθεί στο Ιπποκράτειο, όπου και νοσηλεύεται, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Αναφορικά με την κατάσταση της 10χρονης Μαρκέλλας η δικηγόρος του αδερφού της είπε πως είναι καλά και πως πρώτο μέλημα αποτελεί το παιδί να ξεχάσει την εμπειρία αυτή.

Nαρκωτικές ουσίες στον οργανισμό της

Υπενθυμίζεται πως δύο ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των ναρκωτικών (ψυχοτρόπων ουσιών) ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό της 10χρονης Μαρκέλλας, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε η ανήλικη.

Σύμφωνα με πηγές των διωκτικών και δικαστικών αρχών, η χορήγηση των ουσιών στη μικρή μαθήτρια έγινε “σχετικά πρόσφατα” χωρίς όμως να προσδιορίζεται επακριβώς ο χρόνος. Προς την κατεύθυνση αυτή διεξάγονται εξετάσεις που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Πιθανότατα η λήψη ναρκωτικών φαρμάκων να ευθύνεται και για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε η ίδια αμέσως μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας που φέρεται να άρπαξε την 10χρονη και που -σύμφωνα με όσα προκύπτουν από αστυνομικές πηγές- προέρχεται από το περιβάλλον της οικογένειάς της.

Παράλληλα, ξεκίνησε η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της. Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα ανηλίκων ο μεγάλος της αδελφός, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της αδελφής του.

Πηγή: thetoc.gr