Θεσσαλονίκη: Παρουσία Χαρδαλιά , Τζιτζικώστα και Ζέρβα η πρώτη πτήση από το εξωτερικό

385

Το μεσημέρι της Δευτέρας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία πτήση από το Μόναχο, η πρώτη για την Βόρεια Ελλάδα μετά από τρεις μήνες καραντίνας

Την πτήση υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως αναφέρει το GRTimes, σήμερα και με ευθύνη του υπουργείου Τουρισμού θα ανακοινωθεί το ξενοδοχείο καραντίνας που πρέπει να υπάρχει στη Θεσσαλονίκη για τη φιλοξενία των τουριστών οι οποίοι θα εντοπιστούν θετικοί στον covid-19.

«Μας ικανοποιεί που το αεροδρόμιο ανοίγει νωρίτερα», δήλωσε ο κ.Τζιτζικώστας και προέτρεψε τους επιχειρηματίες να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή διότι ο κορωνοϊός, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι ακόμη εδώ.

«Αντιμετωπίζουμε με αίσθημα αισιοδοξίας το άνοιγμα του αεροδρομίου», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων -αφού επιθεώρησε τους χώρους υποδοχής στο αεροδρόμιο  της Θεσσαλονίκης- θα πραγματοποιούνται μοριακά τεστ σε όλους τους επιβάτες του εξωτερικού που από σήμερα και για τις επόμενες 15 μέρες, μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα φτάνουν στο «Μακεδονία».

Οι επιβάτες που μετά την εξέταση στην οποία θα υποβάλλονται θα βρίσκονται υγιείς θα αναχωρούν αμέσως για τον προορισμό τους.