Αρχική Οικονομία Παιδότοποι: Γιατί δεν ανοίγουν σήμερα Δευτέρα – Αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες

Παιδότοποι: Γιατί δεν ανοίγουν σήμερα Δευτέρα – Αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες

482

Το βράδυ της Κυριακής, το υπουργείο Ανάπτυξης έκανε γνωστό ότι οι παιδότοποι θα ανοίξουν τελικά την Τετάρτη 17 Ιουνίου.

Σε αναστολή λειτουργίας παραμένουν οι παιδότοποι παρά το γεγονός ότι για σήμερα, Δευτέρα, είχε προγραμματιστεί το άνοιγμά τους.

Το βράδυ της Κυριακής, το υπουργείο Ανάπτυξης έκανε γνωστό ότι οι παιδότοποι θα ανοίξουν τελικά την Τετάρτη 17 Ιουνίου καθώς και ότι οι επιχειρήσεις όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτές είναι ενταγμένοι στο αντίστοιχο πλέγμα μέτρων της κυβέρνησης και για τον μήνα Ιούνιο (ΚΥΑ 2219 – 10/6/20).

Eνώ οι επιχειρήσεις ανέμεναν την απόφαση της Υγειονομικής Επιτροπής και τα πρωτόκολλα ασφαλείας, είχαν εκφραστεί κάποιοι προβληματισμοί όσον αφορά στα μέτρα προστασίας που ήταν απαραίτητο να ληφθούν ώστε να ανοίξουν ομαλά με δεδομένο μάλιστα ότι στους χώρους υπάρχουν μικρά παιδιά και οι αποστάσεις είναι δύσκολο να τηρηθούν.

Η απόφαση λοιπόν για μετάθεση της ημερομηνίας επαναλειτουργίας, όπως επισημαίνει ο κ. Σκοτίδας ελήφθη προκειμένου να καταλήξουν τελικά οι ειδικοί σχετικά με το ποια θα είναι ακριβώς τα μέτρα προστασίας που θα ισχύσουν.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα

Οι Ενώσεις Παιδοτόπων Αττικής και Θεσσαλονίκης από το Σάββατο που έγινε γνωστό ότι μετατίθεται η ημερομηνία επαναλειτουργίας τους, ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως επεσήμαναν σε ανακοίνωσή τους «ο κλάδος μας συνεχίζει να στιγματίζεται με ανήθικο τρόπο, καθώς είναι ο μόνος κλειστός κλάδος, που αφορά σε παιδιά, μετά την επαναλειτουργία των ΚΔΑΠ, παιδικών χαρών και Luna Park τα οποία ανοίγουν 15/6/2020. Δεν έχει καμία λογική ο κλάδος των παιδότοπων να είναι ο μόνος κλάδος που δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του και να απαξιώνεται κατά αυτόó τον τρόπο».

Μάλιστα, ακόμη και μετά την ανακοίνωση ότι οι παιδότοποι ανοίγουν τελικά στις 17 Ιουνίου, οι Ενώσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν κανονικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  υπενθυμίζοντας παράλληλα και το αίτημα τους για μέτρα στήριξης του κλάδου.