Αλέξης Πατέλης: Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης έχει γνωρίσει τον σύζυγο μου

704

Ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, μίλησε ανοικτά για την ομοφυλοφιλία και τον γάμο του με τον σύντροφό του, σε μία σπάνια και θαρραλέα κίνηση για τα δεδομένα της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Πατέλης υπογραμμίζει την σημασία του σεβασμού στην διαφορετικότητα και στην αποδοχή των άλλων. «Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης έχει γνωρίσει τον σύζυγο μου όπως κι εγώ την δική του» λέει χαρακτηριστικά και γίνεται ουσιαστικά ο πρώτος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης που δηλώνει δημοσίως ομοφυλόφιλος.

Ο κ. Πατέλης, συμβουλεύει τον πρωθυπουργό σε θέματα οικονομικής πολιτικής. Τα προηγούμενα 27 χρόνια εργαζόταν ως οικονομολόγος και αναλυτής στον χρηματοπιστωτικό τομέα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα και πλέον λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τη διατριβή του με επιβλέποντα καθηγητή τον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάκι. Διαθέτει μεταπτυχιακό στα οικονομικά από το ίδιο πανεπιστήμιο και πτυχίο στα οικονομικά και τα μαθηματικά από το Sussex University του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή