Τροφές για τα αδέσποτα παραδίδει σε 38 δήμους η ΠΕΔΚΜ

298

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: “Μια ακόμη πράξη ευαισθησίας και ουσιαστικής προσφοράς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις τοπικές κοινωνίες»

Πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος “animalsolidarity.gov.gr”

Τροφές για αδέσποτα ζώα φιλοξενίας στους 38 Δήμους της περιοχής θα διανείμει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), η οποία δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα αδέσποτα των γειτονιών, λόγω των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Πρόκειται για τόνους ξηράς τροφής που έστειλε στην ΠΕΔΚΜ η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) η οποία σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβαν πρωτοβουλίες για τη φροντίδα και των αδέσποτων.

Το φορτίο με τροφή για γάτες και σκύλους παραδόθηκε ήδη στην ΠΕΔΚΜ και φιλοξενείται σε αποθήκες που παραχώρησε ο Δήμος Δέλτα, από όπου τις επόμενες μέρες θα γίνει η διανομή στους 38 Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, επισκέφθηκε τους χώρους της αποθήκης στο Δήμο Δέλτα, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της ΚΕΔΕ, Γιάννη Καραγιάννη, προκειμένου να ενημερωθεί για τη διαδικασία της διανομής των τροφών για τα αδέσποτα ζώα και να ευχαριστήσει το Δήμαρχο Δέλτα, Γιάννη Ιωαννίδη για τη φιλοξενία.

 «Η δοκιμασία στην πανδημία με τον κορονοϊό δεν άγγιξε μόνο τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα. Ιδιαίτερα τα ζώα που είναι αδέσποτα και δεν έχουν προστασία. Είναι σημαντική η πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας να μοιραστούν τόνοι ζωοτροφών στα αδέσποτα ζωάκια, σκύλους και γάτες της Κεντρικής Μακεδονίας» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Καϊτεζίδης και πρόσθεσε: «Αυτά υποδεχόμαστε σήμερα σε χώρο που διέθεσε ο Δήμος Δέλτα, από όπου θα γίνει η κατανομή στους 38 Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι μια ακόμη πράξη ευαισθησίας και ουσιαστικής προσφοράς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις τοπικές κοινωνίες».

Στο Δήμο Δέλτα, τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ, εκτός από το Δήμαρχο, Γ. Ιωαννίδη υποδέχθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ Γιώργος Γλώσσης, Φάνης Αλμπάνης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Σπύρος Σταματάκης.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση για την αποδοχή της δωρεάς των ζωοτροφών έλαβε ομόφωνα η ΠΕΔΚΜ στην προηγούμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη σίτιση των αδέσποτων ζώων σε πολλές περιοχές, λόγω της πανδημίας.

 

Οι τροφές δωρεά από την εταιρεία Hill΄s

Οι ποσότητες της τροφής για τα αδέσποτα που εστάλησαν στην ΠΕΔΚΜ, είναι δωρεά της εταιρείας “Hills” η οποία δημιούργησε το πρόγραμμα “Hill’s Τροφή, Στέγη και Αγάπη” το 2002, για να παρέχει στους σκύλους  και τις γάτες που βρίσκονται σε καταφύγια, διατροφή που βοηθά να παραμείνουν υγιή, χαρούμενα και πανέτοιμα να ζήσουν στο παντοτινό τους σπίτι.

Η αποστολή της HILL’S είναι να βοηθά να εμπλουτίζονται και να επιμηκύνονται οι ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και των κατοικίδιων τους και πιστεύει ότι κάθε κατοικίδιο αξίζει να λαμβάνει την καλύτερη ποιότητα διατροφής, ειδικά κατά τη διάρκεια τέτοιων δύσκολων στιγμών. Μια τέτοια στιγμή ήταν η πανδημία (COVID-19) που μείωσε τα διαθέσιμα κεφάλαια στα καταφύγια ζώων, ειδικότερα σε μικρότερους οργανισμούς.

Για αυτό το λόγο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “animalsolidarity.gov.gr” του Υπουργείου Εσωτερικών και σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, θα δωρίσει 32 τόνους προϊόντων Hill’s σε καταφύγια και σωματεία, μέσω των Δήμων σε όλη την Ελλάδα.