Σε ιατρικές εξετάσεις υποβάλλεται η 10χρονη Μαρκέλλα – Στο πλευρό της παιδοψυχολόγοι

335
Το σπίτι της 10χρονης Μαρκέλλας ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε ιατρικές εξετάσεις υποβάλλεται, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, η 10χρονη Μαρκέλλα, η οποία είχε εξαφανιστεί την περασμένη Πέμπτη, 11 Ιουνίου, επιστέφοντας από το σχολείο της στην Κάτω Τούμπα και βρέθηκε τελικά σήμερα στην Καλαμαριά.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η μεταφορά της σε νοσοκομείο κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες εξαφάνισης της ανήλικης και την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Πιθανολογείται ότι θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή, ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό της παιδοψυχολόγοι.

«Όλοι είναι ύποπτοι, ακόμη και εγώ», δήλωσε ο αδερφός της 10χρονης Μαρκέλλας σε δημοσιογράφους ενώ για τους δράστες,  είπε πως δεν γνωρίζει κάτι και πως μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, είτε κάποιος από τον κύκλο τους είτε κάποιος που δεν παρατήρησαν.

Το παιδί είναι σε σύγχυση, δεν μιλάει

Όπως σημείωσαν αστυνομικές πηγές, η 10χρονη, στις πρώτες κουβέντες που αντάλλαξε με τους παιδοψυχολόγους, έδειχνε να βρίσκεται σε σύγχυση και προς το παρόν δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις για τις συνθήκες εξαφάνισής της αλλά και τι συνέβη τις ώρες που αγνοείτο.

Οι παιδοψυχολόγοι επιχειρούν να την «ξεκλειδώσουν», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό-Μακεδονκό Πρακτορείο Ειδήσεων εισαγγελικές πηγές, ώστε να βοηθήσει στις έρευνες που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

«Δέχεται ψυχολογικές βοήθειες, κάνει καταθέσεις. Ελπίζω να είναι καλά, να μη χρειαστεί ψυχολόγους και όλο αυτό να τελειώσει», δήλωσε σε ο αδερφός της Μαρκέλλας, σύμφωνα με τον οποίο  το κορίτσι  φέρεται να έχει επιφανειακά σημάδια στο χέρι, τα οποία όπως είπε χαρακτηριστικά «προήλθαν λογικά από κάποιο δέσιμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η 10χρονη «άρχισε να μιλάει και να λέει κάποια πράγματα»

Η μαθήτρια του δημοτικού χάθηκε μυστηριωδώς κατά την επιστροφή της από το σχολείο και ύστερα από σχεδόν δύο ημέρες εντοπίστηκε να περιπλανιέται στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Σύμφωνα με την μαρτυρία περιοίκου, όταν την πλησίασε, μίλησε μαζί της και κατάλαβε ότι ήταν η μικρή Μαρκέλλα, η επιθυμία της ήταν «να γυρίσει σπίτι».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ