ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ατλάντα μετά το θάνατο μαύρου άνδρα από αστυνομικά πυρά

424

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ατλάντα παραιτήθηκε λίγες ώρες μετά το θάνατο ενός 17χρονου μαύρου άνδρα ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά.

Η αστυνομία βρήκε τον 27χρονο Rayshard Brooks να κοιμάται στο όχημά του, στο drive-through των Wendy’s στην Ατλάντα των ΗΠΑ, το βράδυ της Παρασκευής το βράδυ, ανέφεραν οι αρχές.

Οι αρχές αναφέρουν ότι ο άνδρας επιτέθηκε στους αστυνομικούς, αλλά βίντεο από κινητό τηλέφωνο που κυκλοφόρησε τον δείχνει να τρέχει μακριά ενώ η αστυνομία πυροβολεί.

Ο άνδρας είχε αποκοιμηθεί στο όχημά του, αναγκάζοντας άλλους πελάτες να οδηγήσουν γύρω του, ανέφερε σε ανακοίνωση το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια.

Ο Brooks έδωσε μάχη με τους αστυνομικούς αφού βρέθηκε θετικός σε αλκοτέστ, ανέφεραν οι αρχές. Σύμφωνα με τους NYT, ο άντρας αντιστάθηκε στη σύλληψή του και μάρτυρες ανέφεραν ότι άρπαξε ένα taser που είχαν οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια, ο άντρας δέχθηκε πυρά κατά τη διάρκεια της πάλης, αν και βίντεο παρευρισκόμενου που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο οποίο φαίνεται η διαμάχη του Brooks με τους αστυνομικούς, τον δείχνει να τρέχει μακριά καθώς η αστυνομία ανοίγει πυρ.

protothema.gr