Για κοροϊδία απέναντι στους κτηνοτρόφους κατηγορεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η Ε.Σκούφα

475

Επίθεση προς την Κυβέρνηση κάνει από την Κατερίνη  η Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των αιγοπροβατοτρόφων, που ανακοίνωσε μετά από πολύ μεγάλο διάστημα αναμονής ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης. Όπως αναφέρει η βουλεύτρια  τα 31 εκ που ανακοίνωσε ο Υπουργός δεν αρκούν για να θεραπεύσουν την καταστροφή που έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι από την πανδημία του κορονοϊού. Παράλληλα κατηγορεί  την ηγεσία του Υπουργείου για ξεκάθαρη κοροϊδία των κτηνοτρόφων μας.

“Την ώρα που οι κτηνοτρόφοι όλης  της  χώρας παραμένουν ξεχασμένοι και χωρίς καμία βοήθεια από την Κυβέρνηση, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξαγγέλλει με τεράστια καθυστέρηση ένα κουτσουρεμένο πρόγραμμα ενίσχυσης των αιγοπροβατοτρόφων.

Ένα πρόγραμμα  με πολύ σκληρούς περιορισμούς που οδηγούν στον αποκλεισμό χιλιάδων κτηνοτρόφων από αυτό” επισημαίνει η κα Σκούφα και συμπληρώνει: “Τα 31 εκ. ενίσχυση που ανακοίνωσε ο Υπουργός δεν μπορούν με κανέναν τρόπο  να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει για τους κτηνοτρόφους, μετά και τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας.Η χορήγηση των 4 ευρώ ανά θηλυκό ζώο και μάλιστα με την προϋπόθεση της παράδοσης 100 κιλών γάλα, μόνο ως κοροϊδία  μπορεί να ληφθεί από τους κτηνοτρόφους.

Υπενθυμίζω ακόμη πως η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 σε πιο «σφιχτές» δημοσιονομικά περιόδους και χωρίς καν να υπάρχουν οι  έκτακτες, ασφυκτικές ανάγκες της πανδημίας, ενίσχυσε τους κτηνοτρόφους με 42 εκατομμύρια ευρώ μέσω του μηχανισμού «de minimis», γεγονός που αποδεικνύει την κοροϊδία σήμερα της ηγεσίας του ΥΠ.Α.Α.Τ. προς τους κτηνοτρόφους.

Η Κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τους κτηνοτρόφους, τους έχει αφήσει μόνους και αβοήθητους. Ειδικά όσους διαθέτουν μικρές μονάδες και βρίσκονται σε απομονωμένες περιοχές, οι οποίοι και αποκλείονται ακόμη και από αυτή την λειψή βοήθεια που έχει εξαγγείλει ο κ. Βορίδης”.