Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε αίτημα αποχώρησης από την Euroleague!

398

«Βόμβα» πυροδότησε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ο Παναθηναϊκός καταθέτοντας επίσημο αίτημα αποχώρησης από την Euroleague.

H «πράσινη» ΚΑΕ έστειλε επιστολή στον Τζόρντι Μπερτομέου, ζητώντας τη μεταβίβαση της άδειας συμμετοχής και των μετοχών τους στη διοργάνωση. Ουσιαστικά, ο εξάκιες πρωταθλητής Ευρώπης ζητά ένα συναινετικό «διαζύγιο» με την διοργάνωση.

Πάντως, βάσει της συμφωνίας οι ομάδες που έχουν υπογράψει εγγυημένο συμβόλαιο με τη διοργάνωση και θέλουν να το «σπάσουν» νωρίτερα θα πρέπει να καταβάλουν τη ρήτρα αποδέσμευσης, η οποία είναι ύψους 10 εκατ. ευρώ. Η Euroleague δεν θέλει να χάσει ένα τόσο μεγάλο όνομα από τη διοργάνωση όπως αυτό του Παναθηναϊκού και το σίγουρο είναι ότι δεν θα ρίξει εύκολα τα όπλα.

Η επιστολή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

«Κύριε Bertomeu,

Όπως καλώς γνωρίζετε, τους τελευταίους δύο μήνες, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικοινωνεί μαζί σας, τόσο εκφράζοντας, διακριτικά μεν, αλλά με σαφήνεια, τη θέλησή της να λήξει το εγγυημένο συμβόλαιό της με τη Euroleague Properties Α.Ε. όσο και ζητώντας το σημαντικό αυτό θέμα να τεθεί ενώπιον των αρμόδιων οργάνων το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, η απάντησή σας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έβλαπτε ουσιωδώς τις διαπραγματεύσεις της Euroleague Basketball με τους χορηγούς της, καθώς και το ίδιο το προϊόν αυτής εκείνη τη χρονική περίοδο, κατά την οποία βρισκόταν σε έξαρση η κρίση της πανδημίας, είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα μας να λάβει υπόψη τον προβληματισμό σας και να επιλέξει να ενεργήσει καλόπιστα, με τη μέγιστη λεπτότητα. Δε στείλαμε επίσημη ειδοποίηση, ούτε προσπαθήσαμε να ασκήσουμε οποιαδήποτε πίεση, σεβόμενοι τη συγκυρία.

Παρόλα αυτά, ο καιρός πλέον έχει περάσει προ πολλού και ακόμη δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε απάντηση στο εύλογο και νόμιμο ανωτέρω αίτημά μας.

Κατά συνέπεια, ενόψει του γεγονότος ότι – ενδεικτικά – η παρουσία της ομάδας μας στη διοργάνωση δεν αποδείχθηκε καθόλου επωφελής για εμάς, ενώ ταυτόχρονα, δεν υπήρξε ωφέλιμη εκμετάλλευση ούτε αύξηση των εσόδων του προϊόντος της Euroleague, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει γραπτώς και επισήμως την πρόθεσή της να μεταβιβάσει την άδεια συμμετοχής και τις μετοχές της στη διοργάνωση. Ζητούμε επισήμως από τα αρμόδια όργανα της Euroleague να προβούν αμελλητί και δεόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με το θέμα αυτό.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Ο Πρόεδρος

Μάνος Παπαδόπουλος».

Πηγή: iefimerida.gr