Νίκος Σύψας για κoρoνoϊo: «Σε δυο βδομάδες θα είναι πιο άσχημα τα νούμερα»

435

Ο Νίκος Σύψας, διαψεύδοντας ορισμένες δηλώσεις του ΠΟΥ, διευκρίνισε, δε, ότι οι προσυμπτωματικοί και οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν κανονικά τον ιό.

 

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) και το κατά πόσο οι ασυμπτωματικοί ασθενείς μεταδίδουν τον κορονοίό ή όχι, τοποθετήθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, πρόκειται για λανθασμένη εκτίμηση ότι δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό και μάλιστα, ο ΠΟΥ έχει κάνει πολλά λάθη όσον αφορά τα στοιχεία.

Όσον αφορά τις εικόνες συνωστισμούς σε διάφορα μέρη τις τελευταίες μέρες καθώς και τις παραβιάσεις της καραντίνας ο κ. Σύψας τόνισε πως αυτή δεν είναι μια καλή εξέλιξη και ότι θα φανεί στην καμπύλη καθώς «σε δυο βδομάδες ακόμα πιο άσχημα νούμερα από τα σημερινά».

Ακόμη, χαρακτήρισε ως «απογοητευτικό» τον συγχρωτισμό που παρατηρήθηκε έξω από την υπηρεσία Ασύλου και επεσήμανε πως η πολιτεία πρέπει να πάρει τα μέτρα της και να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους αυτούς με κάποιον άλλο τρόπο.

«Ο μεγάλος κίνδυνος είναι η συμπεριφορά του πολίτη», είπε εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάσταση που πρόκειται να επικρατήσει στα νησιά και στα μπαρ καθώς όπως είπε, ο κόσμος έπαψε να έχει εμπιστοσύνη στους ειδικούς και άρχισε να χαλαρώνει.

Σχετικά με το ζήτημα του τουρισμού και το άνοιγμα των συνόρων ο κ. Σύψας τόνισε ότι «πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν υπάρχει ασφαλής τουρισμός. Αναλαμβάνουμε το ρίσκο για οικονομικούς λόγους και ελπίζουμε να ληφθούν ευρωπαϊκές αποφάσεις αν όχι θα πάρουμε τις δικές μας».

Όσον αφορά τα σχολεία είπε ότι η εικόνα είναι πολύ καλή, ενώ το άνοιγμά τους δεν είχε καμία επίδραση στην πανδημία.

skai.gr