Το αιχμηρό σχόλιο της Έλενας Ακρίτα για τις “Άγριες Μέλισσες” και η απάντηση του σκηνοθέτη της σειράς

786

Οι Άγριες Μέλισσες είναι αναμφισβήτητα η τηλεοπτική σειρά που τη φετινή σεζόν έχει καταφέρει να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού.

Στους φανατικούς τηλεθεατές της σειράς βρίσκεται και η Έλενα Ακρίτα η οποία ωστόσο έχει παρατηρήσει και κάποια λάθη. Τα λάθη αυτά θέλησε να εκφράσει και δημόσια μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook

«Εκεί στις Άγριες Μέλισσες βάλτε ρε παιδιά ένα τραπεζομάντηλο στο σπίτι των τριών αδελφών. Δεκαετία του ‘50 τα νοικοκυροκόριτσα στα χωριά και στις πόλεις κεντούσαν τα προικιά τους και στόλιζαν τον χώρο τους όσο φτωχικός κι αν ήταν. Τι είναι αυτό το ξερό τραπέζι το ρουστίκ μες τη μέση. Και γύρω οι τοίχοι άδειοι, ούτε ένα κεντημένο ‘Καλημέρα σας’ που λέει ο λόγος. Ανεπρόκοπες κι οι τρεις σα δε ντρέπονται» έγραψε η Έλενα Ακρίτα.

Την ανάρτηση αυτή όμως είδε και ο σκηνοθέτης της σειράς, Σπύρος Μιχαλόπουλος ο οποίος θέλησε να τοποθετηθεί σχολιάζοντας: «Δεν ήθελα να σχολιάσω την άποψη της κυρία Ακρίτα αλλά θέλω όμως να σχολιάσω τις υπόλοιπες απόψεις περί λαθών. Κατ αρχάς δεν είναι λάθος που δεν μπήκε τραπεζομάντηλο. Είναι μια άποψη του σκηνογράφου, που δεν χρειάζεται συστάσεις, και είναι αποδεκτή όσο έχει να κάνει με τους χαρακτήρες του σεναρίου. Το καλημέρα υπάρχει στη κρεβατοκάμαρα των κοριτσιών ,πράγμα που προφανώς πέρασε απαρατήρητο απ’ όλους σας. Αν η Δρόσω βρίσκεται στη βρύση συχνά έχει να κάνει με τη γεωγραφία των ηρώων και που κινούνται στη σειρά. Κάποιοι βρίσκονται συχνότερα σε κάποιους χώρους. Όσοι έχουν ζήσει σε επαρχία το 60 το ξέρουν αυτό. Είναι δικαίωμα του κάθε ενός να έχει διαφορετική άποψη επί όλων των θεμάτων. Εμείς λοιπόν επιλέξαμε έτσι να το χειριστούμε το ζήτημα. Αν αυτό σας ξενερώνει έχετε πολλές επιλογές. Είναι μια σειρά που πονάμε και έχουμε ρίξει το βάρος στις ερμηνείες κι όχι στην πραγματική απεικόνιση της εποχής. Άλλωστε απ’ ότι διαβάζω εδώ κανείς δεν έχει τεκμηριωμένη άποψη..π.χ. τσάντες. Όλες οι παρατηρήσεις σας ακούγονται.. και σας ευχαριστούμε πολύ για την ενασχόληση σας».

Ο διάλογος όμως της Έλενας Ακρίτα με τον Σπύρο Μιχαλόπουλο δε σταμάτησε εκεί. Δείτε παρακάτω πως εξελίχθηκε η στιχομυθία τους.

 

fthis.gr