Ο ελληνικός καφές βοηθάει και στη χώνεψη!

341

Ο καφές είναι το πιο αγαπημένο ρόφημα στον κόσμο με χιλιάδες ποικιλίες και αρώματα να είναι διαθέσιμα στην αγορά. Φυσικά, ανάμεσά τους και ο δικός μας ελληνικός καφές, που δεν γεμίζει απλά το σπίτι μας με την όμορφη μυρωδιά του, αλλά μπορεί τελικά να είναι και πιο… λειτουργικός.

Τι εννοούμε; Πως ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ θα μπορούσε να βοηθήσει στη χώνεψη και ότι είναι ένας έξυπνος τρόπος για να διευκολύνουμε τον μεταβολισμό μας λίγο καλύτερα μετά από ένα βαρύ γεύμα, καθώς εκεί χρειάζεται ένας καφές όπως ο ελληνικός, χωρίς πολλή ζάχαρη και γάλα.

Ο ελληνικός καφές παρέχει αρκετά οφέλη και ευεργετικές ιδιότητες, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο. Αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια αντιοξειδωτικά ροφήματα -λόγω των φλαβονοειδών που περιέχουν οι κόκκοι του, ενώ συμβάλλει στη μακροζωία και στην καλή υγεία, σύμφωνα με ελληνική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ικαρία. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αναλύσεις έδειξαν, ότι όσοι έπιναν τακτικά ελληνικό καφέ, είχαν καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου, σε σχέση με όσους έπιναν άλλα είδη καφέ και κατ’ επέκταση παρουσίαζαν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος του μυοκαρδίου. Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε πως η καφεΐνη, μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, νευρικότητα, στρες και δυσφορία σε άτομα ευαίσθητα στην καφεΐνη ή σε όσους κάνουν υπερκατανάλωση.

Γι’ αυτό, λοιπόν, παραμείνετε πιστοί στην παράδοση και πιείτε το καφεδάκι σας, αλλά με μέτρο!

olivemagazine.gr