Επιμελητήριο Πιερίας: Την Κυριακή εκτακτη σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση της εγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών στην Παραλία Κατερίνης

541

Με τις πληγές σε βάρος του Τουρισμού και της Οικονομίας του τόπου μας, λόγω της πανδημίας COVID19, ακόμη ανοιχτές και με τη συνοχή της κοινωνίας να απειλείται σοβαρότατα, λόγω της επικείμενης βαθειάς ύφεσης και της αύξησης της ανεργίας, κάποιοι με τις ενέργειές τους θέτουν σε κίνδυνο και την τελευταία ελπίδα της οικονομικής μας επιβίωσης, τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε ότι το τελευταίο διάστημα εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες και μετανάστες στο ∆.∆. Παραλίας, την ώρα μάλιστα που οι επαγγελματίες ολόκληρου του Νομού αγωνίζονται να περισώσουν ό,τι είναι δυνατόν να σωθεί από τη φετινή τουριστική περίοδο.

Η εμπειρία των νησιών και κάθε τουριστικού προορισμού, που αναγκάστηκε να φιλοξενήσει πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, είναι τραγική σε ό,τι αφορά, τουλάχιστον, στην καταστροφή του τουριστικού τους προϊόντος και στις οικονομικές ζημίες που, κατά συνέπεια, υπέστησαν.

Χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στα ανθρωπιστικά μας ιδεώδη, επιζητούμε εναγωνίως μια βιώσιμη λύση, η οποία θα διασφαλίζει την αξιοπρεπή φιλοξενία αυτών των ανθρώπων σε χώρους εκτός των τουριστικών περιοχών, έτσι ώστε να μην ακυρωθεί η τεράστια προσπάθειά μας για την ομαλή επανεκκίνηση της Οικονομίας μας.

Για τον λόγο αυτόν, η παρουσία σας στο Επιμελητήριο Πιερίας, την Κυριακή 14-6-2020 και ώρα 11:00 κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να βρεθεί η άριστη λύση τόσο για την τοπική μας οικονομία, όσο και για τη φιλοξενία αυτών που την έχουν ανάγκη.