Ιστορικής σημασίας εξέλιξη για τη χώρα η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία

370

Ως μία “εξαιρετικά σημαντική συμφωνία” και μία “ιστορικής σημασίας εξέλιξη για την Πατρίδα μας” χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία.

“Η συμφωνία είναι καθοριστικής σημασίας βήμα, γιατί έχει να κάνει με την οριοθέτηση αυτής της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών που είναι σημαντικές για την Ανατολική Μεσόγειο. Σε μία περίοδο που έχουμε δει παράνομες ενέργειες από άλλα κράτη, όπως αυτές ανάμεσα στην Τουρκία και στη Λιβύη. Θα προχωρήσουμε σιγά-σιγά και στα επόμενα βήματα που κάνουμε για την ενίσχυση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και για την προάσπιση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων…”, τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ερωτηθείς, δε, για τις νέες δηλώσεις Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει ένα τρίπτυχο πάνω στο οποίο κινείται. “Έχουμε πει πολλές φορές ότι έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους στο πλευρό μας και τη δύναμη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί, για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό το μήνυμα το στέλνουμε παντού. Το στέλνουμε και στη γειτονική χώρα. Θέλουμε κανόνες καλής γειτονίας, αλλά θα υπερασπιζόμαστε πάντα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”, ανέφερε. “Σήμερα γίνεται ένα ιστορικής σημασίας βήμα με την Ιταλία. Αυτό που έχει σημασία μετά είναι να προχωρήσουμε βήμα-βήμα και το επόμενο βήμα είναι η κύρωση αυτής της συμφωνίας. Σιγά-σιγά θα προχωρήσουμε και με τις άλλες χώρες”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν ερωτήθηκε εάν θα υπάρχουν εξελίξεις για τον καθορισμό ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Αλβανία.

capital.gr