Ά. Γκερέκου: “Κινούμενη άμμος φέτος ο τουρισμός, αλλά μπορούμε να πάμε καλά”

358

Σειρά επαφών με τουριστικούς παράγοντες και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κέρκυρας, είχε την προηγούμενη εβδομάδα η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, με αντικείμενο τη εξέταση των προβλημάτων που ανέκυψαν από την πανδημία του κορονοϊού αλλά και την ανάληψη κοινών δράσεων για την τουριστική προβολή της χώρας αλλά και των επιμέρους προορισμών της, με έμφαση στην επιτυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Η επίσκεψη της κας Γκερέκου στην Κέρκυρα αποτελεί τον πρώτο σταθμό σε σειρά παρόμοιων συσκέψεων που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα η Πρόεδρος του Οργανισμού σε πολλές περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΕΟΤ με τους τουριστικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς.

Την 1η Ιουνίου, η κα Γκερέκου συμμετείχε σε ευρεία συνάντηση των φορέων του τουρισμού και της αυτοδιοίκησης του νησιού, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν οι συνέπειες από τον covid-19 και οι τρόποι αντιμετώπισής τους. Στην ομιλία της παρουσίασε το συνολικό σχέδιο προβολής του ελληνικού τουρισμού εν μέσω πανδημίας και κάλεσε όλους τους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους για μια ενιαία και δυνατή τουριστική προώθηση της χώρας, που δεν θα αποκλείει ωστόσο τους επιμέρους τουριστικούς προορισμούς. Ακόμα, επισήμανε ότι αν και “κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και αυτή τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει πώς θα κινηθεί ο τουρισμός φέτος, καθώς πρόκειται για “κινούμενη άμμο”, μπορούμε να πάμε καλά”, τονίζοντας πως “αν δεν μείνουμε “ζωντανοί” το 2020, έστω και σε χαμηλότερο επίπεδο, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε το άλμα για το 2021”.

Επίσης, στις 5 Ιουνίου η Πρόεδρος του ΕΟΤ συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Τεχνικών Έργων, Μανώλη Ορφανουδάκη, και συζήτησαν όλα τα θέματα που άπτονται του τουρισμού. Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε αναλυτικά την Πρόεδρο του ΕΟΤ για τις ενέργειες, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για την αναβάθμιση και δημιουργία των τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και για την εξέλιξη των εμβληματικών έργων για το νησί, όπως το Αχίλλειο και η Βίλλα Ρόσα. Βαρύτητα δόθηκε επίσης και στην ανάγκη επιτάχυνσης των έργων που συνδέονται με τον θαλάσσιο τουρισμό, με στόχο τη δημιουργία ασφαλών χώρων ελλιμενισμού για τα σκάφη που προσεγγίζουν τα Ιόνια Νησιά, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

Τέλος, μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας, η κα Γκερέκου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην ανάγκη να επεκταθεί στα Διαπόντια νησιά και τους Παξούς η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για πλωτά ασθενοφόρα για τα μικρά νησιά του Αιγαίου, που ενισχύει την αίσθηση της ασφάλειας του επισκέπτη.

capital.gr