Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη: Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στο νομοσχέδιο για την Παιδεία

447

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνουν αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία της χώρας, καθώς οι εκπαιδευτικοί κήρυξαν 24ωρη απεργία, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος thetoc.gr.

Αναλυτικότερα, η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε, 24ωρη απεργία, συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης.

Σημειώνεται πως το πολυνομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή κι αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη.

“Να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων”, λέει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) σε ανακοίνωσή της για την αυριανή απεργία.

Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) επισημαίνει ότι “η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, κατέθεσε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά, δυστυχώς, τις επόμενες ημέρες στην ψήφισή του”

Για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συναυλία έξω από τη Βουλή.