Φώντας Μπαραλιάκος: Επισκέφθηκε τις μυδοκαλλιέργειες του Μακρυγιάλλου

761

Όταν έχεις ένα τόσο δυναμικό και εξωστρεφές προϊόν στον τόπο σου, οφείλεις και να το προστατεύσεις και να συμβάλεις στην ανάπτυξη του.

Με χαρά επισκέφθηκα τις μυδοκαλλιέργειες του Μακρυγιάλλου και συνομίλησα με τους παραγωγούς.
Κάποιοι (για αντιπολιτευτικούς λόγους) τις προηγούμενες μέρες προσπάθησαν να «βλάψουν» την φήμη των μυδιών του Μακρυγιάλου. Θέλω να τους ενημερώσω, για άλλη μια φορά, ότι τα μύδια μας είναι ΑΡΙΣΤΗΣ ποιότητας, τα καλύτερα του κόσμου και για αυτό άλλωστε είναι και περιζήτητα στο εξωτερικό (το 95% της παραγωγής εξάγεται).

Με τους εκπροσώπους των μυδοπαραγωγών είχαμε μια ξεκάθαρη και ειλικρινή συζήτηση. Ενημερώθηκα για τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές των καλλιεργειών.

Δεσμεύτηκα να συμβάλω στην εξεύρεση λύσεων στα πάγια αιτήματα τους, καθώς επίσης και στο να βρεθεί λύση για να διασφαλισθεί ο τρόπος συντήρησης και διάθεσης των προιόντων της φετινής χρονιάς.

Στόχος η ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των μονάδων στην ΠΟΑΥ και η διαμόρφωση προϋποθέσεων για ανάπτυξη του κλάδου ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην καλλιέργεια, την επεξεργασία, την τυποποίηση και την εμπορία του προϊόντος

Από ανάρτηση του βουλευτή στο facebook