Χαρδαλιάς: Περισσότερα από κάθε άλλη φορά, τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό στη φετινή αντιπυρική περίοδο

270

Για τη φετινή αντιπυρική περίοδο διατίθενται περισσότερα μέσα και σε επίπεδο μισθωμένων ελικοπτέρων και σε επίπεδο προσωπικού είναι σαφώς πολύ καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την επίσκεψη του στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κέδρινου Λόφου, στο περιαστικό δάσος Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο υφυπουργός φέτος το δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος ενισχύθηκε με 1.300 εποχικούς σε όλη τη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή προστέθηκαν 80 εποχικά κλιμάκια και δίνεται περισσότερη έμφαση στη Χαλκιδική με τη δημιουργία 4 εποχικών κλιμακίων.

“Έχουμε περισσότερα βαρέος τύπου ελικόπτερα, ο σχεδιασμός και τα δόγματα μας παραμένουν αυτά τα οποία εξελίχθηκαν στο δεύτερο μισό της προηγούμενης αντιπυρικής περιόδου, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, κάνουν εξαιρετική δουλειά και χρέος της Πολιτείας είναι να βρίσκεται δίπλα τους και να ενισχύει τη δουλειά τους”, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημερώθηκε από αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, ενώ το “παρών” έδωσε στην αρχή της συνάντησης και ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ