Ανεπιφύλακτα ΝΑΙ !

582

* Του Ηλία Χρυσικού

Έπειτα από τόσα χρόνια αβεβαιότητας, απαισιοδοξίας και συνεχούς πίεσης στον Ελληνικό λαό, είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για περιπέτειες.

Και επειδή πιστεύω ότι στην Ελλάδα μας, μπορεί να υπάρξει καλό τέλος, εάν δεν αντιληφθούμε όλοι την αναγκαιότητα συνειδητοποίησης της πραγματικότητας, όπως είναι και όχι όπως θέλουμε να την βλέπουμε…η κυβέρνηση έχει “εμπνεύσει” ένα όραμα σ΄ όλους μας στον κλάδο Υγείας.

Έτσι σήμερα του Αγίου Πνεύματος, θα αναφερθώ στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (MEΘ)!!!

Και επειδή η πανδημία COVID-19 ανέδειξε τις ΜΕΘ, ως τον ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης νοσοκομειακής ιατρικής, ως τα τμήματα εκείνα των νοσοκομείων που μπορούν σε έκτακτες καταστάσεις απειλής της δημόσιας υγείας, να σώσουν ζωές χιλιάδων ασθενών, -διότι σ΄ αυτές εισάγονται ασθενείς των οποίων απειλείται άμεσα η ζωή- εκεί, με τη συμβολή εξειδικευμένου προσωπικού και ακριβού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, στηρίζονται και παρακολουθούνται συνεχώς σε πραγματικό χρόνο, οι ζωτικές λειτουργίες βαρέως πασχόντων ασθενών, δίνοντας έτσι τον απαραίτητο χρόνο και δρουν οι θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Οι ΜΕΘ μειώνουν θεαματικά τη θνητότητα ασθενών με επείγοντα και σοβαρά προβλήματα υγείας και προάγουν το αίσθημα ασφάλειας στον πληθυσμό, όμως… κοστίζουν ακριβά επειδή εκτός της εξειδίκευσης απαιτούν και αυξημένο αριθμό προσωπικού.

Εξ΄ αιτίας λοιπόν της πανδημίας COVID-19, οι κλίνες στη χώρα μας σχεδόν διπλασιάστηκαν, δηλ. ότι δεν έγινε τις τελευταίες δύο δεκαετίες και σ΄αυτό έβαλαν πλάτη κυβέρνηση με ιδιώτες που αξίζει να τους το αναγνωρίσουμε.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά και διάφορα, όμως ένα είναι το ερώτημα που ίσως παραμένει: “Αξίζει αυτή η επένδυση του ΕΣΥ για το άμεσο μέλλον”;

Ανεπιφύλακτα NAI. Διότι όσο αξίζει μια ζωή, δεν αξίζει όλος ο κόσμος!!!

Και επειδή το Άγιο Πνεύμα είναι γνώριμο πρόσωπο στον άνθρωπο, βρίσκεται παντού και ολοκληρώνει τα πάντα, -πίσω από την εξυγίανση και την “Ανάσταση”-, να ευχηθούμε οι πολιτικοί μας να είναι καλοφωτισμένοι και δημιουργικοί για το καλό όλης της Ελλάδας μας.

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος- δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν.Πιερίας 92,2 στα fm και αρθρογράφος του www.pierianews.gr